Karting • Belgisch Kampioenschap

Karttopper Maxim Dirickx wint laatste ronde BMC-kampioenschap en wordt vice-kampioen van België

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 november 2022 14:33

GENK – Hij sloot het seizoen af in stijl: karter Maxim Dirickx won afgelopen weekeinde de vierde en laatste ronde in het BMC-kampioenschap. De achttienjarige coureur uit Kontich zegevierde voor de zoveelste keer dit seizoen in de DD2-klasse. Daarmee verzekerde hij zich van het vice-kampioenschap van België.

Maxim Dirickx

“Dit is een mooie afsluiter van het BMC-kampioenschap”, zei een tevreden Maxim, die uitkomt voor het topteam van Schepers Racing. “Het is wel spijtig dat ik het kampioenschap niet heb gewonnen. Dat komt omdat ik de tweede wedstrijd niet heb meegedaan. Zonde, maar school ging voor.”

Maxim had het hele seizoen hard moeten strijden, en was vaak de bovenliggende partij. Daarbij had hij een vaste concurrent, Mick Nolten. “Ik vond het ook leuk om tegen Mick te racen. Zeer hard, maar fair. Hij is een zeer ervaren jongen. We hebben elkaar naar een hoger niveau gestuwd. Dat was zeer leerrijk.”

Want opnieuw heeft hij stappen gezet als coureur, oordeelde hij. “Ik denk dat ik vooral vorig jaar veel stappen vooruit heb gezet. Ik moest van heel ver komen. Dit jaar is er een iets minder stijgende lijn, maar ik heb nog steeds zeer veel bijgeleerd, zeer veel ervaring opgedaan. Iets om trots op te zijn.”

Dat hij nu vice-kampioen is van België past in een succesvol tweede seizoen in de DD2-klasse. Zo eindigde Maxim als zesde in het zeer sterk bezette BNL-kampioenschap en zelfs de vijfde plek in de EuroTrophy, het EK. “En bij het Nederlands kampioenschap van organisator Chrono sta ik aan de leiding met nog één raceweekend te gaan. Die hoop ik natuurlijk af te sluiten met de titel.”

Maxim Dirickx

Die race wordt later deze maand ook op het circuit van Genk gehouden. Dat komt mooi uit, want het is Maxims thuisbaan. En getuige zijn uitslag van afgelopen weekeinde heeft hij de afstelling van zijn kart voor deze omloop dik voor elkaar. Zo gemakkelijk ligt het echter niet, verzekerde hij. “Het is elk weekend anders hier op Genk. Hoe dat komt weet ik niet.” Veel zorgen maakt hij zich daarover evenwel niet. “De laatste tijd vinden we elke keer de juiste afstelling, de juiste snelheid is er.”

Voordat hij de Nederlandse titel probeert te pakken, komt hij komend weekeinde opnieuw in actie. Ook dan racet hij op het circuit van Genk, dan in het kader van de Golden Trophy. Dat is een jaarlijkse zeer sterk bezette wedstrijd met deelnemers uit heel Europa. Zij strijden om de laatste tickets voor de Rotax Max Grand Finals, het officieuze WK voor Rotax Max-rijders.

Maxim: “We gaan ons best doen en we gaan zien wat er gaat gebeuren. Ik hoop dat ik daar nog een ticket kan winnen. Dat zou het seizoen een speciaal tintje geven.” Een mooie afsluiting bovenal, want misschien is hij wel bezig aan zijn laatste seizoen in de DD2. “Ik zou graag overstappen naar de KZ2. Maar dat moeten we thuis en met het team nog bekijken.” Foto's Oswald Paret

Maxim Dirickx wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door 911 Motorsport, Listed Properties, Suber Factory en 911 Heaven.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS