Karting • Belgisch Kampioenschap

Ambitieuze Victor Ruyts toont uitstekende snelheid en vecht zich naar verdiend podium bij BNL Kick-Off

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2024 17:45

GENK – Dat kartpiloot Victor Ruyts bij de toppers hoort, liet hij zondag in Genk andermaal zien. De elfjarige snelheidsduivel uit Bierbeek denderde naar P3 in de Rotax Max Minimax-klasse tijdens de prestigieuze BNL Kick-Off. Het was al zijn derde podiumplaats van het nog prille seizoen.

Victor Ruyts


Normaal gesproken zou je na zo’n resultaat een juichende Victor verwachten, maar na de finale op de Limburgse piste, bekende hij dat het ‘beter had gemoeten’. “Ik ben er niet zo blij mee. Ik had verwacht de eerste plek te kunnen pakken”, verklaarde de immer ambitieuze Vlaming. Later kwam het besef dat hij toch weer een mooie beker had veroverd. “Vic (Van Campenhout, red.) en ik waren aan het battelen. Vince (Vanderhallen, red.) kon daardoor iets van ons wegrijden. Maar derde is toch wel goed. Het was een sterk deelnemersveld.”

En daar had hij gelijk in. De BNL is een kampioenschap van naam en faam met traditioneel sterke deelnemers. Dat was afgelopen weekeinde niet anders. Dat Victor snel was, erg snel, bewees hij op overtuigende wijze in de kwalificatie.

“Ik werd eerste”, zei de talentvolle Belg triomfantelijk. Het was het begin van een mooie reeks. Want in de eerste heat op zaterdag werd hij ook eerste. “Jammer genoeg ging de bougie van mijn motor kapot in de tweede heat. Daardoor eindigde ik als zevende. En in de derde heat werd ik weer eerste.”

“In de superheat op zondagochtend werd ik van de baan gebeukt en ben ik zevende gebleven. Daarna probeerde ik het gat dicht te rijden. Dat was gelukt als ik nog een paar rondes meer had gehad, maar ik finishte als zevende.”

Victor Ruyts

Hoewel die laatste race niet het gewenste resultaat bracht, was Victor over alle races tot dat moment zo sterk geweest dat hij in de finale op P2 mocht starten. Op de eerste startrij dus. “Ik had een goede start, maar er was iets gebeurd waardoor er met de rode vlag werd gezwaaid.”

Hoewel dat in eerste instantie jammer was, maakte het in Victors geval niet veel uit. Zijn herstart was namelijk ook goed. “Maar het was wel chaotisch op de baan. Even later werd ik daardoor nog voorbijgestoken. Daarna ben ik terug voorbijgestoken en ben ik gaan battelen met Vic.”

De twee reden ronde na ronde vlak achter elkaar. Victor loerde op een gaatje, maar uiteindelijk lukte het hem net niet de tweede plaats te pakken. “Ik ben dus derde geworden. Dat moet de volgende keer wel iets beter, vind ik.”

Victor bewees in ieder geval dat hij de snelheid heeft om te winnen. Dat kan hij over twee weken al laten zien, want dan is zijn volgende wedstrijd: de eerste ronde van het BNL-kampioenschap. Ook op het circuit van Genk. Zijn ambitie liet zich raden: Die wil ik winnen!”

Victor Ruyts bedankt SP Motorsport, zijn vader, moeder, zijn familie, zijn monteur en Stan Pex.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS