Karting • Belgisch Kampioenschap

TV-TIP: Anthony en Henri Kumpen: The Long Road Home op VTM GO met deze aflevering ook karting

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 oktober 2023 08:31

Autocoureur Anthony Kumpen en zijn zoon Henri Kumpen


De raceactiviteiten van Anthony en Henri Kumpen zijn te volgen op streamingplatform VTM GO met de reeks ‘Anthony Kumpen: The Long Road Home’ uitgezonden, met iedere zaterdag een nieuwe aflevering. Daarin wordt Anthony Kumpen gevolgd in zijn verschillende activiteiten, van racer over teammanager tot vader en coach. Tegelijk is het een unieke blik achter de schermen van de autosport, autosport die ook Circuit Zolder aandoet, met uiteraard de finale van de NASCAR Whelen Euro Series op het Limburgse tracé en een finale waarin Limburger Anthony Kumpen een voorname rol kan spelen, met mogelijk een derde titel op eigen bodem. Vandaag in de aflevering komt ook de kartsport aan bod met Henri Kumpen, die onlangs kampioen van de Benelux werd.

Anthony Kumpen en Henri Kumpen


Sinds begin dit seizoen wordt Anthony Kumpen gevolgd door een cameraploeg, die beelden draait voor “The Long Road Home”, een reeks waarin de dubbele NASCAR Whelen Euro Series-kampioen centraal staat. Maar het gaat niet enkel over de raceactiviteiten van Kumpen, verre van zelfs. Door de verschillende rollen die de Hasselaar vervult, is hij de ideale man om alle aspecten van de autosport te belichten. Als rijder in de NASCAR Whelen Euro Series, als teammanager in het Belcar Endurance Championship en als coach/vader van zijn kartende zoon Henri-Constant. De beloftevolle karter racet in de Mini's en met succes!

“Mijn zoon en ik staan dan wel centraal in deze reeks, maar eigenlijk is deze reeks een blik achter de schermen van de autosport”, licht Kumpen, die ook zesmaal de 24 Hours of Zolder won, toe. “Dit is in Vlaanderen nog nooit eerder gemaakt. Wij zijn een land van voetballers en wielrenners, en daar zijn al heel wat documentaires over gedraaid. Nu krijgt eindelijk ook de autosport de aandacht die het verdient.”

“Ik vond het belangrijk dat de hele entourage van een rijder ook eens in de schijnwerpers wordt geplaatst”, vervolgt Kumpen. “Iedereen ziet altijd de glamour van de rijder die wint en op het hoogste podiumtrapje mag staan, maar weinigen weten hoe goed zo een rijder daarvoor moet worden omringd. Door zijn team, door zijn sponsors, door zijn familie ook. Geloof me vrij, moest Max Verstappen het helemaal alleen zien te klaren, hij zou geen wereldkampioen worden. Daarom vind ik het ook zo mooi dat in NASCAR het hele team van de winnaar naar Victory Lane mag. Dat is iets wat in de Europese racerij veel minder aandacht krijgt.”

“Ook de voorbereiding van een autocoureur komt ook aan bod”, gaat Kumpen verder. “Er zijn nog wel eens mensen die zich afvragen hoe lastig het kan zijn om met een auto te racen, al is dat aantal al een pak verminderd sinds het indoorkarten populair is geworden. Iedereen die na tien minuten karten bekaf is, kan wel naar waarde schatten dat het fysiek zwaar is om een uur of meer met een racebolide aan de slag te gaan. Afgelopen zomer was het in mijn Nascar-bolide soms tot meer dan 60 graden heet!”

De seizoensfinale valt samen met de slotraces van de NASCAR Whelen Euro Series en het Belcar Endurance Championship die op 14 en 15 oktober op Circuit Zolder worden verreden tijdens de American Festival NASCAR finals! Ga vol gas naar het streamingplatform VTM GO!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS