Karting • Belgisch Kampioenschap

Karter Jayden Thien meldt zich definitief in de top van Minimax-klasse in BNL-kampioenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 maart 2019 02:15 • Print artikel

GENK – Tijdens de BNL Kick-Off van vorige maand had Jayden Thien al getoond dat hij in de Rotax Max Minimax-klasse erg sterk is dit jaar. Dat die tweede plaats geen toevalstreffer was, bewees hij opnieuw tijdens de eerste ronde van het BNL-kampioenschap. De tienjarige rijder uit Echt werd wederom tweede in het totaalklassement en had daarmee een uitstekende basis gelegd voor de rest van de sterk bezette titelstrijd.

Jayden Thien grote beker in BNL

“Ik kan tevreden zijn”, zei Jayden bescheiden. “Het deelnemersveld was dit weekend erg sterk, nog sterker dan dat in het Nederlands kampioenschap. Ik had wel verwacht dat het goed zou gaan. Ik had vertrouwen in mezelf en dacht: ik kan het wel. Ook al kende ik een aantal jongens niet. Sommigen kwamen uit Engeland.”

Op de befaamde piste in Genk denderde Jayden naar vier tweede plaatsen in de manches. In de eerste kwalificatie had de talentvolle Limburger zich zelfs de snelste getoond. Zijn sterke optreden mocht op basis van zijn kwaliteiten en zijn eerdere resultaten dit seizoen niet verbazen. Bovendien is de baan in Genk bekend terrein voor hem, zeer bekend terrein kun je wel zeggen. “Ik train hier heel vaak. Bijna elke week. Ik vind het ook een echt leuke baan met lange rechte stukken en snelle bochten.”

Met twee tweede plaatsen is het seizoen op een klinkende manier begonnen voor de door Da’s Aluminium uit Susteren gesteunde Jayden. Knap voor iemand die net is begonnen aan zijn tweede wedstrijdjaar. “Het gaat gewoon heel goed. Ik ben als rijder heel erg gegroeid en ben sterker geworden. Ik heb meer zelfvertrouwen en een betere rijtechniek. Dat komt ook omdat we zijn overgestapt naar RR Racing. Daar heb ik heel veel geleerd van teameigenaar Ramon. En Red Engines doet de motoren voor me. Ook daar zie je verbetering.”

Met de twee topresultaten in het achterhoofd denkt Jayden er veel over na wat er dit seizoen allemaal mogelijk is. Het liefst wordt hij kampioen natuurlijk, zoals alle rijders. En misschien kan het echt. “Dit is het jaar waarin ik mezelf moet laten zien. Ik heb betere spullen, ik heb heel veel geoefend; ik train bijna elke week, op verschillende banen. Ook doe ik aan fysieke en mentale training.”

Daarvoor krijgt Jayden kickbokslessen. “Dat doe ik voor mijn kracht en mijn conditie. Ik leer daar dat je niet moet opgeven, maar juist altijd door moet gaan. Dat moet als je de Formule 1 wilt halen zoals ik. Ik weet wel dat dat heel lastig wordt, maar als dat niet lukt wil ik in een andere klasse in de autosport racen.”

Jayden Thien grote beker in BNL

Over iets meer dan een week wacht zijn volgende race: de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max. Die wordt gehouden in Berghem. Dat circuit ligt hem goed, zegt Jayden. “Ik heb daar heel veel bijgeleerd. Tijdens de Winter Cup had ik daar een podiumplaats. Dat ga ik nu weer proberen. Ik wil sowieso een podiumplek halen.”

Jayden was onlangs op L1 te zien. Wie het filmpje wil bekijken kan op deze link klikken.

Jayden Thien wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Da's Aluminium uit Susteren
RR Racing
Paula Cox, "Mooi Wonen" uit Ohé en Laak
FLM Foodingredients uit Ittervoort
MDM Milieutechniek
Berkx Maatwerk
Looxs
Automobielbedrijf Geurts
Hermetico Geleen
Bouwonderhoud Hendrikx
RLS Bouw en Timmerwerken
Mobimall

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS