Karting • Karting Diversen

Jayden Thien beloond voor doorzetten met podium in de BNL: "Ik ga er altijd vol voor"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 februari 2019 18:21 • Print artikel

Twee overtuigende races na de poleposition in de kwalificatie zorgden bij de tienjarige Jayden Thien uit Echt afgelopen weekend voor een brede glimlach. Bij de BNL Kick-Off op het kartcircuit van Genk wist het jonge Limburgse racetalent heel knap de tweede plaats te behalen in de Rotax Minimax-klasse, waarmee hij nogmaals zijn goede vorm onderstreepte.

Mooi podium voor Jayden Thien

“Het ging erg goed”, vertelde een zeer tevreden Jayden na afloop van de race. “Bij de trainingen op vrijdag en zaterdag had ik al echt het goede gevoel in de kart. Ik had er weer zin in. De kwalificatie ging ook super waardoor ik poleposition pakte. In de eerste race werd ik tweede, in de tweede race dacht ik eerste te worden, maar door een tijdstraf van drie seconden viel ik terug naar de tweede plaats. Dat was wel even balen.”

Ondanks de tijdstraf - omdat hij te snel uit de corridor kwam tijdens de start - was de door Da's Aluminium uit Susteren gesteunde Jayden tevreden over zijn prestaties op het circuit van Genk. “Ik heb gewoon een heel goed gevoel aan dit weekend overgehouden. En ook hier leer ik van. Voor mij was het nieuw om vanaf de voorste rij te starten en misschien was ik wel te gretig, wilde ik te graag. Dat zit nu eenmaal in mijn karakter. Ik ben bloedfanatiek en ga er altijd vol voor.”

Dit jaar rijdt de snelle Nederlander zijn tweede seizoen in de Minimax-klasse en hij heeft snode plannen. “Vorig jaar was voor mij een jaar om te wennen. De Minimax was nieuw voor mij en daardoor had ik goede en slechte momenten. Dit jaar wil ik meer en vaker vooraan eindigen. De resultaten tijdens de Winter Cup waren nog niet super, maar dit weekend ging wel heel goed. Daar haal ik veel zelfvertrouwen uit.”

Jayden Thien naar podium in Genk

Om zijn ambities in de kartsport waar te maken, stapte Jayden onlangs over naar het team van Ramon Rietveld, RR Racing. “De begeleiding is daar echt super. Ik hoop dit jaar stappen te maken en nog beter te worden. Ik hoop vooral ook slimmer te gaan rijden, want het gaat in de kartsport niet alleen maar om snelheid.”

De jonge karter uit Limburg heeft de reputatie van zijn streek hoog te houden, want Limburg bracht al grote talenten in de racesport voort. Niemand minder dan Jos en Max Verstappen gingen Jayden voor, beiden startten hun racecarrière in de kart en dus heeft hij mooie voorbeelden om tegenop te kijken. “Ik vind Max Verstappen echt heel goed. Hij is net als ik bloedfanatiek en gaat er altijd vol voor.”

Na een korte winterstop kijkt Jayden uit naar het volgende weekend als het Nederlands kampioenschap in Genk van start gaat. Bij de baan heeft hij na dit weekend in ieder geval een goed gevoel. “Ik hoop dat het dan weer zulk mooi weer is, want met droog weer rijd ik altijd het best. De podiumplek tijdens de Kick-Off geeft mij in ieder geval veel zelfvertrouwen. Laat het nieuwe seizoen maar beginnen.”

Jayden Thien wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Da's Aluminium uit Susteren
RR Racing
Paula Cox, "Mooi Wonen" uit Ohé en Laak
FLM Foodingredients uit Ittervoort
MDM Milieutechniek
Berkx Maatwerk
Looxs
Automobielbedrijf Geurts
Hermetico Geleen
Bouwonderhoud Hendrikx
RLS Bouw en Timmerwerken
Mobimall 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS