Karting • GK4 Kartseries

Djamairo Hoft domineert Mini-klasse GK4 in Mariembourg: “Was terug voor revanche!”

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 juli 2024 00:37

MARIEMBOURG - Djamairo Hoft was dit weekend pijlsnel. De jongeling won alle races in de Mini-klasse tijdens de derde ronde van het GK4-kampioenschap in Mariembourg. De elfjarige coureur uit Rhoon domineerde het weekend en bewees op het circuit Karting des Fagnes zijn vorm. De rijder van het topteam van WJS Racing zegt nog lang na te gaan genieten van de zegetocht op het Zuid-Belgische circuit

Djamairo Hoft

"Het is echt fijn om alle races te winnen", begint Hoft na zijn triomftocht op één van zijn favoriete circuits van de kalender: "Ik vind het echt een hele leuke baan," vertelt hij. "Er zijn veel technische stukjes, wat ik leuk vind. Het gaat snel, en zelfs in het rechte stuk zit nog een knik. Je moet altijd alert blijven."

Het seizoen begon goed voor Djamairo, met een overwinning in de eerste race, die ook in Mariembourg werd gehouden. "De tweede race was echter een beetje teleurstellend", herinnert hij zich. "In de laatste ronde van de eerste bocht werd ik doorgedrukt en eindigde ik als vierde. Maar nu ben ik terug voor revanche."

Donderdagavond kwam Djamairo samen met zijn ouders en zus en het WJS racing team aan op de omloop in het zuiden van België. De trainingssessies op vrijdag waren cruciaal voor zijn voorbereiding. Inmiddels heeft Djamairo al voorzichtig geproefd aan de IAME X30 Junioren. Tijdens een testtraining in een junior kart was hij gelijk bloedsnel. Maar nu moest de talentvolle karter weer even terug naar de Mini's. "De eerste sessie ging niet zoals ik wilde, omdat ik moest wennen na het trainen met de junioren. Maar de laatste sessie ging weer goed," legt hij uit. "Het grootste verschil tussen de junior en de Mini's is de snelheid en het gewicht. De junior valt minder snel dood in de race en heeft veel meer power", licht hij vakkundig toe.

Tijdens de kwalificatie behaalde Djamairo de derde positie, waarmee hij redelijk tevreden was. "Natuurlijk wil je altijd de eerste plek, maar drie tienden achterstand is nog steeds goed", zegt hij.

Het weer vormde in de eerste race van de dag een factor van formaat. "Het was nog nat op de baan van de regen, maar ik kon op regenbanden naar buiten. Deze keer voelde het echt heel erg goed," gaat hij trots verder. Tegen zijn eigen verwachtingen in won hij de race: "Ik startte als derde, maar kon meteen naar P1 in de eerste ronde en heb de race gecontroleerd. Ja, dat was echt lekker", zegt hij lachend.

Djamairo Hoft

Ook de tweede race verliep op rolletjes voor de jongeling. "Ik startte op pole position en hield mijn positie vast. Het was belangrijk om een goede start te hebben en geen risico's te nemen," vertelt hij. Zijn voorsprong in race twee was 3,9 seconden, nog groter dan de 3,1 seconden voorsprong die hij in de eerste race had opgebouwd.

Met een goed gevoel begon Djamairo aan de finale, waarin hij opnieuw vanaf pole position startte. "Het was warmer dan 's ochtends, maar ik dacht: we zien wel wat er gebeurt", zegt hij kijkend naar de neerdalende zon over het circuit. "Het ging erom een goede start te hebben en gewoon door te rijden. Ik nam niet veel risico's en kon rustig naar het einde van de race rijden. Soms voelde ik een klein beetje druk, maar dan gaf ik gewoon weer wat gas. Ik was wel echt blij toen ik over de eindstreep ging. Ik vond het zo vervelend dat het in Genk niet zo goed ging, daarom ben ik blij dat ik het hier goed heb weten te maken."

Djamairo rijdt momenteel voor WJS en is ontzettend blij met zijn team. "Ze ondersteunen me echt goed. Als ik iets fout doe, zeggen ze het, maar als ik iets goed doe, dan zeggen ze dat ook", vertelt hij. "Ik rijd nu ongeveer acht maanden voor dit team en het bevalt heel goed. Ik heb veel teamgenoten en dat maakt het een hecht team."

Naast het GK4-kampioenschap rijdt Djamairo ook in het Benelux-kampioenschap en heeft hij deelgenomen aan het NK IAME.

Djamairo kijkt uit naar zijn volgende race over twee weken in Genk voor de Benelux, daar hoopt hij zich opnieuw te kunnen bewijzen: "Ik heb daar al getest en het ging goed, dus ik heb een goed voorgevoel", sluit hij zelfverzekerd af.

Tot slot bedankt Djamairo zijn supporters en WJS Racing: "Ik bedank Willem-Jan Schoots, Sinan, mijn vader en moeder, mijn zus en iedereen die me support.”

Djamairo Hoft wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door S. van Harn montage en Elektrotechniek en Romano Hoft montage.

Djamairo zoekt nog bedrijven die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS