Karting • GK4 Kartseries

Siebe Wijma komt met zijn Praga-kart goed voor de dag in Venray met verdiend podium

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 mei 2022 09:40

Siebe Wijma kwam goed voor de dag in het GK4 kampioenschap op het Limburgse Raceway Venray. De karter van OW Karting reed op zijn Praga kart een ijzersterk weekeinde in de X30-Junior klasse. De 15-jarige kartcoureur uit Lochem behaalde een knappe tweede positie bij zijn derde weekend in deze klasse.

Siebe Wijma

Vorig seizoen reed Wijma in de X30 Junior Nationaal-klasse en liet daar al mooie dingen zien: “Vorig jaar reed ik in de X30 Junior Nationaal-klasse. Het ging toen niet altijd even goed, maar ik had ook goede races. We hebben nog een beetje gewerkt aan mijn rijstijl. Gelukkig heb ik daar in de winter met het team van OW Karting hard aan gewerkt.” Daar plukt hij nu de vruchten van getuige zijn mooie podiumplaats.

Volgens de beloftevolle racer uit Lochem gaat het nu meteen een stuk beter. “Ik rijd nu in de X30 Junior algemeen. We zitten er dit seizoen als team goed bij en ook in Venray. Ik kwalificeerde me als zesde, dat ging dus best redelijk. Bij de start van de eerste race kon ik meteen al twee mensen inhalen, dat was wel mooi. Ik ben in de eerste race als vierde geëindigd”, zo liet de coureur van OW-karting weten.

In de tweede race kwam Wijma goed uit de startblokken en klom binnen enkele rondjes over het Limburgse circuit op naar de tweede positie die hij niet meer uit handen zou geven. Vol goede moed kroop hij achter het stuur voor de derde en beslissende race. “In de laatste race mocht ik als derde starten. Toen ging ik bij de start achter de nummer twee zitten, die haalde ik toen in en dat heb ik gelukkig vast kunnen houden.”

Wijma is vanzelfsprekend enorm blij met zijn beker. “Hij krijgt zeker een mooi plekje”, vertelde hij met een brede glimlach. Hij is dan ook geen onbekende in dit wereldje, hij begon al heel vroeg in de kart. Ook al was dat niet het meest gemakkelijke: “De eerste keer dat ik in een kart reed was in Eefde, dat was toen een huurkart. Ik kon niet goed bij de remmen. Dat is natuurlijk niet handig. Ik was toen een jaar of acht, maar ik vond het super. Toen hebben we even gewacht met wedstrijden omdat ik niet goed bij de pedalen kon. Ik begon in de echte karts in de Parolin Rocky op Eefde. En daarna ben ik bij Ricardo van OW-karting terecht gekomen. Ik rijd nu al ongeveer 4 jaar wedstrijden.”

Siebe Wijma

Siebe zit in het derde jaar van de Mavo en moet volgend jaar dus examen gaan doen. Wat hij daarna precies wil gaan doen weet hij nog niet zeker. Toch is er één ding wel heel zeker: “Sowieso doorgaan met karten”, zo vertelde hij. “Ik zit nu in het derde jaar van de Mavo, dus volgend jaar moet ik examen doen. Ik weet alleen nog niet wat ik daarna graag wil gaan doen.

Siebe droomt net als veel jonge karters van de autosport. Voorlopig blijft hij nog wel een tijdje karten, maar als de kans zich voordoet en het is financieel haalbaar door sponsoring dan wil hij wel de stap maken. Vorig jaar bezocht Siebe een DTM-race op Assen. Dat maakte grote indruk. “Ik zag ze vorig jaar rijden in Assen en dat vond ik echt zó vet. Vooral die Lamborghini.”

Siebe Wijma wil graag de volgende mensen bedanken: "ik wil mijn vader Dick, Ricardo, het hele team van OW Karting, Marcel, Arnold, Marko, mijn teamgenoten en de sponsoren bedanken voor hun steun.

Siebe Wijma wordt in zijn raceactiviteiten gesteund door:
Auto en Taxibedrijf Wijma in Lochem
Castrol
Lammerdink Print - Sign - Kleding
Wijkamp technisch bureau

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS