Karting • GK4 Kartseries

Siebe Wijma racet sterk in Mariembourg: "Groot deelnemersveld, dan op het podium komen is wel leuk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 april 2023 02:03

MARIEMBOURG – Een goed begin is het halve werk luidt het spreekwoord; wat dat betreft heeft karter Siebe Wijma zijn zaakjes goed voor elkaar. De coureur uit Lochem stond zaterdag op het podium na afloop van de eerste ronde van de GK4 Kart Series. Op het circuit van Mariembourg kreeg de rijder van OW Karting een beker uitgereikt voor zijn derde plaats in de IAME Open Senioren-klasse.

Siebe Wijma

“Ik had niet helemaal verwacht op het podium te kunnen komen. Maar gedurende de dag begon het er steeds beter uit te zien”, blikte een tevreden Siebe terug. “Ik was in de heats twee keer vierde. We hadden wat problemen met de grip. Maar voor de finale was dat redelijk opgelost. Er was een groot deelnemersveld. Dan op het podium komen is wel leuk.”

Hij was op zijn Praga kart zijn racedag al uitstekend begonnen door in de kwalificatie naar de tweede plaats te denderen. “Toen had ik veel grip, dus dat ging heel goed.” Na de twee iets minder succesvolle heats had hij zijn zaakjes voor de finale dus weer uitstekend voor elkaar.

“In de finale startte ik op plek vier en toen ging in de eerste ronde naar plek twee. Na een paar rondjes lag ik op plek drie, even later zakte ik naar plek vier, maar uiteindelijk ben ik toch nog derde geworden. Ik moest er hard voor knokken. De baan is wel moeilijk, maar het is wel een heel leuk baantje. Er zit een echt bochtig gedeelte in.”

Dat Siebe zijn podiumplaats pakte in een groot deelnemersveld, gaf zijn podiumplaats extra cachet. En dat allemaal omdat hij op initiatief van zijn vader jaren terug eens een middagje ging ‘huurkarten’ toen hij elf was. “Mijn vader had dat bedacht. Hij heeft zelf nooit gekart, maar het leek hem leuk om te doen. Ik vond het ook leuk en zo ben ik begonnen. De snelheid en het inhalen maakt deze sport zo mooi”, legde de coureur van topteam OW Karting uit.

Siebe Wijma

Inmiddels is Siebe bezig aan zijn vijfde wedstrijdseizoen. En zijn eerste jaar in de prestigieuze en zeer competitieve IAME Senioren-klasse. “Dit is dan wel een lekker begin”, luidde de logische conclusie van het talent uit de Achterhoek.

De snelheid hoopt hij dit seizoen ook in andere klassen te laten zien. Want behalve de GK4 Kart Series doet hij dit jaar ook mee aan het NK IAME en een paar wedstrijden van het IAME Benelux-kampioenschap. Zijn volgende race is de tweede ronde van de GK4 Kart Series in Genk. Die wordt in mei gehouden. “Ik ken die baan heel goed, want daar trainen we vaak. Ik ga weer voor een podiumplaats. Dat is mogelijk denk ik!”

Siebe bedankt zijn team OW Karting van Ricardo Oude Weernink, zijn ouders, zijn vriendin en sponsoren.

Siebe Wijma wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Lammerdink, Multicopy, Castrol Olie en Wijkamp.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS