Karting • GK4 Kartseries

Bart Ploeg en Sam Claes met nieuw project nu al naar succes: P1 in GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 mei 2024 06:30

GENK – Na onlangs een derde en een tweede plaats te hebben gescoord in zijn KZ2-kart kwam de winst tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series niet helemaal onverwacht. Voor coureur Bart Ploeg uit Heijningen was het de bevestiging dat hij, zijn vader Arjan en Sam Claes van SLC Racing op de juiste weg zijn met hun nieuwe project.

Bart Ploeg Sodi

“Het was gewoon goed”, concludeerde Bart, die vorig jaar in een SuperShifter reed, een ander type motor dan de kart met TM-motor waarin hij nu rijdt. “Ik ben tevreden. Het kan altijd sneller, maar we zitten er qua snelheid al redelijk goed vooraan bij. Het is altijd mooi dat je weer kunt winnen en dat je het met zijn allen samen hebt bereikt. We hebben ook heel goede motoren van Joey Hanssen. Het liep zoals verwacht.”

Wel was er één punt waarop het met name beter moet, concludeerde hij. “De start. In heat één en twee had ik een slechte start. Toch heb ik beide keren op de bumper van de nummer twee kunnen eindigen en zelfs in de tweede heat nog een inhaalactie kunnen doen op de nummer één. Daarna ben ik helaas teruggevallen naar plek drie, maar we zagen toen wel dat we een goede snelheid hadden.”

Hij vervolgde: “In de finale hadden we wel een goede start. Dat is de reden dat we hebben kunnen winnen. Dan zie je dat de snelheid goed is en je een halve seconde kunt wegrijden.” Sam: “Het verschil tussen Supershifter en TM is dat de koppeling een beetje anders is. Bart is begonnen op Supershifter en nou rijdt hij dus met een TM.”

Wat de prestatie van Bart vooral zo knap maakt, is dat hij samen met Sam bezig is aan een gloednieuw project. Ze begonnen in de winter met de ambitie om in twee jaar tijd een vaste topcombinatie te worden met Sodi Kart. Dat lijkt al na vijf maanden zo te zijn. Al wil Bart zeker niet te vroeg juichen. “Nu moeten we kijken waar we staan in nog grotere wedstrijden, zoals het DKM of het NK KZ2. Om te kijken waar je zit. Zo hebben we binnenkort het NK op het circuit van Kerpen.”

Sam: “Wij streven alleen naar het beste resultaat. We hebben vandaag bewezen dat we dat kunnen. Dat we de capaciteiten hebben om front runners te zijn. Bart heeft heel veel ervaring, ik heb heel veel ervaring. Dat maakt een winnend team.”

Bart Ploeg

In Genk stonden zondag een aantal zeer ervaren toprijders aan de start. Dat Bart en Sam erin slaagden die te kloppen, was een goed teken. Sam: “We rijden al zoveel jaren tegen die mannen. We weten wie wat doet. Om er dan bovenuit te steken is gewoon geweldig. Dan zie je weer dat hard werken loont. We zijn nog een paar dingetjes aan het finetunen op het chassis. Het kan nog beter. De eerste drie vier uit dit veld kunnen ook voorin meedoen in de Chrono. Ik ben benieuwd hoe het op het NK zal gaan!”

Bart Ploeg bedankt zijn team SLC Karting, zijn ouders, Sam Claes, Randy Nauwelaers en Joey Hanssen voor de goede motor.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS