Karting • GK4 Kartseries

Opnieuw knappe podiumplek voor coureur Milan Marczak in de SuperShifters! "Ik wil graag een plekje hoger"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 mei 2024 05:36

GENK – Na de tweede plaats tijdens de eerste ronde van de GK4 Kart Series op het circuit van Mariembourg evenaarde coureur Milan Marczak die prestatie zondag op het circuit van Genk. Tijdens de tweede ronde van die titelstrijd werd de vijftienjarige inwoner van Zundert, die uitkomt voor het topteam van DFK, opnieuw tweede in de Supershifter-klasse achter teamgenoot Christof Huibers. Milan kan inmiddels wel spreken van een uitstekend debuutjaar in de schakelklasse met zijn tweede podium op rij.

DFK Milan Marczak

Die ene opmerking zei veel over de sportman in hem. Want hoewel zijn prestatie zeer knap is gezien het feit dat het zijn debuutjaar is en hij het moest opnemen tegen een erkende topper als Christof Huibers, was Milan niet helemaal tevreden.

Wat wilde het geval? De coureur van topteam DFK Racing was vijfde overall geworden aangezien de SuperShifter-coureurs tegelijk met de KZ2-coureurs hun wedstrijden rijden. In de SuperShifters was hij kanp tweede. De talentvoller Brabander was graag vierde geworden, achter de KZ2’s. “We misten een beetje snelheid om vierde te worden, maar ik zat er wel dichtbij. Ik ben er even langs geweest, maar hij heeft me terug ingehaald. Nu ben ik dus tweede in de SuperShifters. Ik wil graag nog één plekje hoger...”

De aanvankelijke teleurstelling had bij Milan al snel plaatsgemaakt voor het besef dat hij aan een best seizoen bezig is als rookie in de schakelklasse, maar ook in de IAME Senioren, waar hij in 2023 al een wedstrijd won. “Ja, het gaat wel goed. Ook in Benelux-kampioenschap. De snelheid is zeker oké. Alleen in de IAME Euro Series moeten we nog wat meer snelheid vinden. Maar ik denk dat de tweede helft van het seizoen wel goed komt. Ok hoop in de Euro -series gewoon de finales te rijden.”

Milan Marzcak op weg naar podium in Genk

Zijn zelfvertrouwen groeit alvast met de week, uiteraard geholpen door zijn goede resultaten in de voor hem nieuwe schakelklasse. “Ik hoop in de GK4 sowieso de laatste twee wedstijden te kunnen vechten om het podium algemeen. We zitten er dichtbij. Ik ga ervoor. We moeten op de data goed bekijken waar ik tijd verlies op de anderen, waar ik win. Wat goed is, wat slecht is. Als we dat weten, kunnen we nog tijd vinden. Maar we moeten sowieso veel trainen, veel bezig zijn.”

Aan zijn inzet en ambitie zal het niet liggen, wil Milan maar zeggen. Zijn eerstvolgende grote testcase is de derde ronde van de Euro Series die wordt eind juni gehouden op het circuit van Wackersdorf. Milan reed nog nooit op dat circuit. “We gaan er een week van tevoren trainen. Dan moet het wel goed komen.”

Daarnaast rijdt Milan dit seizoen een aantal raceweekends in de IAME X30 Senior-klasse. “Dat ga ik in Kerpen doen. En de laatste race van het DKM in Wackersdorf. We gaan voor plaats in de top vijf plaats. En het WK. Ik hoop dan gewoon de finale te halen.”

De race in Kerpen betekent zijn debuut in het DKM-kampioenschap. “Ik ben benieuwd. Maar ik heb al eerder X30 Senior in de Euro Series gereden, dus ik neem aan dat ik in het DKM redelijk goed kan meedoen!”

Milan bedankt speciaal zijn ouders dat ze dit mogelijk maken voor hem. Ook bedankt hij zijn coach Christof Huibers, zijn mechanieker Robert, Ben en Tim De Feyter en het DFK Racing Team.

Instagram Milan Marczak

Website Milan Marczak

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS