Karting • GK4 Kartseries

Talent Wouter Bergheanu geeft zijn nieuwe team in GK4 Kart Series meteen het ultieme cadeau: P1!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 mei 2024 00:16

GENK – Het was voor Wouter Bergheanu een hele tijd geleden, maar zondag was het weer zover: winst in een kartrace! Het dertienjarige talent uit Den Haag (Architectenwijk) won de tweede ronde van de GK4 Kart Series in de IAME X30 Junioren-klasse. Het was het ultieme bewijs dat zijn overstap naar zijn nieuwe team Fusion Motorsport Benelux een uitstekende keuze was.

Wouter Bergheanu

“Bijna een clean sweep”, glunderde Wouter direct na afloop van de finale op het circuit van Genk. “Alleen won ik heat twee niet, jammer genoeg. Ik maakte een actie. Alleen kon de nummer twee toen terugkruisen. Dat was een beetje dom van mij.”Hoe dan ook, de kwalificatie, race één en de finale waren dus een prooi voor de talentvolle Zuid-Hollander. En dat zei veel over zijn kunnen als coureur en over zijn overstap naar Fusion Motorsport.

Een match made in heaven, zo leek het in Genk. “Ik rijd nu op een kart van OTK. Ik vind dit frame makkelijker sturen dan wat ik hiervoor had. En ik heb ook ietsjes meer grip. Het was gewoon gelijk goed dus. Het zelfvertrouwen komt zo weer terug.” En, mooie bijkomstigheid en niet onbelangrijk: “Ik vind het bij het team ook gezellig.”

Het speciale aan zijn overwinning met Fusion Motorsport Benelux was dat hij amper een week eerder pas was overgestapt naar deze topequipe. Daarnaast was het inmiddels wel even geleden dat hij voor de laatste keer had gewonnen. “Dat zal in de Cadet-klasse geweest zijn”, herinnerde hij zich.

De dagen van weleer lijken nu dus terug voor Wouter. “Vorige week ging het al heel goed toen ik voor het eerst voor Fusion in de kart stapte. En nu was het tempo het hele weekend goed. Daarom kwam de poleposition wel een beetje verwacht. En natuurlijk is het goed om van pole te starten, maar om het dan in de race nog af te maken, is iets anders.”

Wouter Bergheanu

Dat mag dan zo zijn, hij deed het mooi wel in de finale. En op gedecideerde wijze. “Maar het begin van de race ging niet zo goed”, zei Wouter. “Alleen daarna had ik wat vrije lucht en kon ik zelf gewoon netjes sturen. Dus toen ben ik weggereden.” Uiteindelijk kwam hij tijdens de race op een droge baan met een voorsprong van 1.8 seconden op de nummer twee voorbij de finishvlag. Het zei alles over zijn snelheid in Genk.

De zege gaf zijn zelfvertrouwen, zoals gezegd, een boost. Dat kan hij uiteraard goed gebruiken tijdens de rest van het seizoen. Dat bestaat behalve uit de GK4 Kart Series ook uit het Benelux-kampioenschap. Wouter: “In het Benelux-kampioenschap sta ik niet zo goed, want ik heb daar heel veel pech gehad. Maar het doel is om nog podiumplaatsen te pakken. En misschien gaan we ook nog de Euro Series rijden. Het zou mooi zijn als ik daar voorin kan meedoen!”

Wouter bedankt Bas Harting voor het warme welkom bij Fusion Motorsport Benelux en voor de goede begeleiding, zijn monteur Senne Vos voor het harde werk, de hele crew van Fusion Motorsport Benelux en zijn vader en moeder.

Wouter Bergheanu wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Saberg en Corypheus.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS