Karting • GK4 Kartseries

Talent Levi Paap herstelt zich op magistrale wijze en dendert naar P2 in GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 mei 2024 19:16

GENK – Hij had het zelf niet meer echt verwacht, maar hij stond er toch maar mooi: op het podium tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series. Coureur Levi Paap uit Nootdorp eindigde zaterdag razendknap als tweede in de finale van de IAME MINI-klasse.

Levi Paap op podium Mini

“Ik ben heel erg blij. Omdat de kwalificatie niet zo goed ging, moest ik als twaalfde starten. Het plan was dat ik in de eerste twee races zou proberen naar voren te rijden. In de eerste race reed ik van twaalf naar de zeven, daar was ik wel tevreden over. In de tweede race reed ik van zeven naar vijf, dat was ook goed. Helaas kreeg ik een tijdstraf waardoor ik twaalf plekken verloor”, zei Levi (12) “Toen ik zag dat ik in de finale als twaalfde moest starten, had ik een wonder nodig om nog het podium te halen.”

Wel, dat wonder geschiedde. Mijn start was goed waardoor ik direct al een aantal plaatsten steeg. Hierna kon ik samen met een andere rijder naar de topgroep rijden, we werkten samen en duwden elkaar op, waardoor je veel sneller gaat.”

“Voorin gingen de anderen de strijd met elkaar aan. Daar verlies je veel tijd mee. En zo konden we met zijn tweeën aansluiten bij de kopgroep. Toen ik vlak achter hen zat, was het een kwestie van hen zo snel mogelijk inhalen. Twee rijders voor me waren met elkaar in gevecht en botsten even tegen elkaar aan, dat koste hen veel tijd. Daar had ik een beetje geluk mee. Na de laatste bocht zag ik dat ze achter me reden.”

“En dan te bedenken dat ik toen de laatste ronde inging ik nog zevende lag”, vertelde de coureur van topteam PDB over hoe hij het had geflikt om al die plaatsen goed te maken. Zo denderde Levi knap als tweede over de finish. Een fraaie beker én veel punten voor het kampioenschap waren het resultaat. “Ik was heel trots op mezelf.”

En dan te bedenken dat hij best wel wat tegenslag had gehad op de Belgische piste. “De training was in de regen, ik had niet heel goed geslapen. En de tijdstraf werkte ook niet echt lekker mee. Dat hij in eerste instantie als vijfde over de finish was gekomen in race twee liet trouwens mooi wél zien dat het met zijn snelheid wel snor zat.”

Dat bewees hij dus ook op overtuigende wijze in de finale. Logisch dat hij stond te glunderen op het podium in Genk. Het was overigens niet zijn eerste podiumplaats. “Ik heb al vaker op het podium gestaan, bij clubwedstrijden in Strijen en Venray”, zei hij. “Maar nog niet bij zo 'n groot evenement.”

Vorig jaar werd Levi nog clubkampioen in Venray in de Mini Parilla-klasse. Daar liet hij dus al zijn potentie zien. Dit seizoen werd hij in Venray eerste, Strijen tweede en ook op het Zuid Hollands kampioenschap werd hij tweede. Kortom: zijn talent begint dus naar boven te komen. Hoe komt het dat Levi dit jaar zo 'n stap heeft gemaakt?

Levi Paap pakt mooi podium in Genk

“Ik leef voor deze sport. Ik train elke week. En dan word ik elke keer weer beter.” En dan te bedenken dat hij pas drie jaar geleden met zijn sport begon. “Ik wilde al karten vanaf mijn achtste. Maar door corona en omdat ik te klein was, ben ik pas op mijn negende begonnen. Dat was in 2021. Toen heb ik eerst een half jaar op een binnenbaan gereden, bij KWM in Poeldijk.”

Totdat hem werd gezegd dat hij buiten karten eens moest proberen. En dat ging bepaald voorspoedig. “In mijn eerste race op een buitenbaan reed ik op de tweede plaats, alleen wist ik toen nog niet echt wat verdedigen was”, wist Levi nog. “Daardoor zakte ik in de laatste ronde, in de laatste bocht, van twee terug naar plek vier. Dat was wel jammer. Nu gaat verdedigen gelukkig veel beter!”

Levi bedankt zijn vader voor alle uren dat hij aan de kart sleutelt en met hem door Nederland ( en daarbuiten) rijdt om maar zoveel mogelijk te trainen en wedstrijden te rijden en zijn moeder voor het regelen van alle omliggende zaken. Tevens bedankt hij zijn team PDB Racing Team, voor alle ondersteuning tijdens de raceweekenden.

Zonder sponsors zou het heel moeilijk worden voor Levi om zich te blijven ontwikkelen en zijn droom om Europees kartkampioen te worden te verwezenlijken. Daarom wordt hij tot op heden in zijn raceactiviteiten ondersteund door onder andere WoonHolland, (in het bijzonder Sanne Shepherd en Maurits Telgenkamp). Zijn nieuwste sponsor is Koffiehuys Koning te Delft, waar hij heel trots op is.

Natuurlijk is Levi altijd op zoek naar nog meer sponsors en dit kan in alle vormen en maten. Ben je geïnteresseerd hoe het met Levi zijn karten gaat, of zou je kunnen bijdragen aan zijn carrière als topkarter neem dan eens een kijkje op zijn website levipaapkarting.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS