Karting • GK4 Kartseries

Lenny Kik rijdt een inhaalrace van jewelste en wint in GK4 Kart Series! "Ik ben heel blij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 mei 2024 12:20

GENK – Als Lenny Kik zondag in Genk één ding bewees, is het wel dat je in de kartsport nooit moet opgeven. De vijftienjarige piloot uit Kontich begon namelijk als elfde aan de finale van de Honda 9PK Junioren-klasse en kwam warempel als winnaar over de finish! Daarmee verdiende hij uiteraard een berg punten en dat bood perspectief voor het vervolg van de GK4 Kart Series.

Lenny Kik rijdt een inhaalrace van jewelste en wint in GK4 Kart Series

“Ik zat al te hopen dat ik eerste ging worden toen de race begon. En het is gebeurd, dus ik ben heel blij”, was de logische reactie van Lenny. “Ik had een goede start, omdat er voor me een crash was. Daardoor lag ik bijna meteen al op de vierde plaats. Ik dacht o, ik rijd ineens al op de eerste plaats bij de Junioren.”

Want in de GK4 Kart Series rijden de Junioren en Senioren van de Formula Honda 9PK tegelijkertijd. “Ik dacht: nu moet ik wegrijden. Ik keek achter me en ik zag mijn concurrenten alleen maar verder achteropraken. Ik heb de hele race eerste gelegen.”

Een razendknap resultaat. Zeker ook omdat Lenny amper vier jaar kart en serieus pas een jaar in de GK4. Dat terwijl de meesten van zijn concurrenten al vele jaren racen. Wat was voor hem eigenlijk de reden om te gaan karten? “Mijn grootvader deed dat. En later heeft mijn papa dat ook gedaan. Ik dacht: ik vind het wel leuk om eens te kijken. En toen dacht ik: ik wil dat ook doen.”

Daarmee doelde Lenny op quad-crossen, want is zijn vader na het karten gaan doen. “Ik ben altijd mee gaan kijken. Hij heeft me alles over de sport uitgelegd, over racen en karten en zo.” Maar quad cross, dat werd hem dus niet voor Lenny. “Ik zag het meeste in karten.” Hij toog met zijn vader naar de indoorbaan Inkart in Puurs om eens te proeven van de kartsport.

Lenny Kik rijdt een inhaalrace van jewelste en wint in GK4 Kart Series

Wel, daar vond Lenny direct zijn passie. Vanaf ronde één genoot hij van het gevoel in de kart. “De snelheid en het remmen vind ik vooral mooi aan deze sport”, verduidelijkte hij. Zo ging het van ‘kwaad tot erger’. Dat wil zeggen: Lenny wilde steeds vaker rijden. En wie de kartsport op niveau wil beoefenen, komt al gauw op wedstrijden op buitenbanen uit.

Dat doet hij sinds vorig jaar. “Dit is mijn eerste volledige seizoen in de GK4. Mijn eerste race op een buitenbaan was in september vorig jaar, ook bij de GK4.” Zijn ambitie liet zich raden: “Het liefste wil ik naar de autosport of Formule 1. Het is echt mijn droom om daar te geraken!”

Maar eerst de GK4 Kart Series van dit seizoen. Daar is hij overduidelijk op de goede weg. Zijn overwinning van zondag smaakte uiteraard naar meer. “Ik hoop dat ik de volgende ronde ook kan winnen!”

Lenny bedankt zijn vader en moeder, DFK Racing, zijn supporters en zijn sponsoren. “Zij hebben me altijd geholpen!”

Lenny Kik wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

H2O Glazenwasserij
Bart Cars
JDL Alle karweiwerken
Kj-Electro bv
Uw woning snel verkopen
Air-comfort Antwerpen
Vloer-en Wandtegels BK

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS