Karting • GK4 Kartseries

Opnieuw podiumplaats in GK4 Kart Series voor Thibeau Wolfaert! "Ik heb alles gegeven"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 mei 2024 03:31

GENK – Thibeau Wolfaert is bezig aan een uitstekend seizoen in de GK4 Kart Series. Tijdens de vorige ronde in Mariembourg pakte hij al een knappe P2, zondag in Genk voegde hij er tijdens de tweede ronde van de titelstrijd een fraaie P3 aan toe. De dertienjarige kartpiloot uit Berendrecht behoort inmiddels tot de kanshebbers op de titel in de Honda 9PK Junioren-klasse.

Thibeau Wolfaert podium

“Ik had dit niet meer verwacht”, zei een opgewekte Thibeau kort na de race. “De kwalificatie was niet zo goed. Mijn groepje was meteen weg, dus ik kon niet in de slipstream rijden. In mijn klasse werd ik achtste, maar overall was ik 21ste. Dat was wel even moeilijk. Zeker omdat tweede of derde in mijn klasse wel mogelijk was geweest.”

Het betekende nog niet dat het podium daarmee uit beeld was geraakt, zo bewees Thibeau met zijn raceskills in de race op zondagmiddag waar een groot startveld over de piste van Karting Genk denderde. “Ik startte als 21ste. Voor me kwamen twee Senior-rijders niet goed weg en die kon ik meteen passeren.”

“Na de start crahsten vier of vijf rijders aan de buitenkant van de eerste bocht en kon ik er aan de binnenkant voorbij. Ik kon uiteindelijk aansluiten bij een groepje uit mijn klasse. We waren elkaar aan het pushen. Ik dacht: als ik nu een Junior-concurrent inhaal en dan bij een Senior-rijder er snel voorbij kan, dan heb ik gelijk een gat, maar dat gebeurde niet.”

Die gedachten was zeker niet zo gek. Want even later flikte Thibeau dat alsnog en bewees hij zijn gelijk. “Ik had meteen een groot gat op de nummer vier.” Maar hoe wist hij eigenlijk op welke positie hij reed, aangezien de Junioren tegelijk met de Senioren hun race rijden. Thibeau: “Ik kan aan de motor zien wie Senior en wie Junior is en aan de coureurs. Ik was aan het tellen, hoeveel sta ik, moet ik nog sneller?”

In het vervolg handhaafde de beloftevolle piloot van topteam DFK Racing zich zonder problemen op die positie. Zo snelde hij als de nummer drie bij de Junioren voorbij de finishvlag. “Ik was heel blij. In de laatste paar rondjes heb ik alles wat ik in me had gegeven in de hoop dat het niet ging regenen.”

Dat laatste was begrijpelijk. Tijdens de slotronde van de race waaide het inmiddels hard en de donkere wolken boven het circuit voorspelden weinig goeds. Regen zou tot grote consternatie op de baan leiden, aangezien iedereen op slicks reed. “Wel, het scheelde niet veel.”

Want inderdaad, Thibeau was nog maar amper gefinisht of het begon te stortregenen. “Ik heb veel geluk gehad”, concludeerde hij. Al gold dat natuurlijk voor iedereen. Bovendien was zijn derde plaats een meer dan terecht resultaat voor zijn uitstekende racen in Genk.

Thibeau Wolfaert

“Ja, het gaat wel lekker”, concludeerde Thibeau. “Hopelijk kan ik bij de volgende ronde van de GK4 P1 pakken.” Maar eerst nog een wedstrijd van het clubkampioenschap van Raceway Venray. Daar is de tegenstand wat minder groot dan die van afgelopen weekeinde in Genk. “Daar hoop ik te winnen!”

Thibeau bedankt zijn vader en moeder, zijn stiefvader, Stefanie, het team DFK Racing, Ben de Feyter, zijn vrienden en zijn familie.

Thibeau zoekt nog bedrijven die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op via de Instagram-pagina van Thibeau: thibeau_wolfaert_official

Thibeau Wolfaert wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Apsos Project Services.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS