Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Geen Indy500 voor Romain Grosjean: "Ik kan dat mijn kinderen niet nog een keer aandoen"

Uitgegeven door Bart • 4 februari 2021 07:02

Romain Grosjean maakte woensdag bekend de overstap naar de IndyCar te maken. De 34-jarige Zwitserse Fransman gaat rijden voor het team van Dale Coyne Racing, maar zal tijdens de Indy500 en de race in Texas niet in actie komen. Grosjean laat de ovals aan zich voorbijgaan.

Romain Grosjean


Tijdens de online persconferentie liet Grosjean weten dat hij even na moest denken om in de IndyCar te gaan rijden. "Ik dacht altijd dat de IndyCar voor 80 procent uit ovals bestond, maar na bestudering van de kalender bleek dat helemaal niet het geval. Het overgrote merendeel is op permanente en stratencircuits. Ik dacht echt 'ik ben zo dom, waarom heb ik daar niet eerder naar gekeken?"

"Twee races ga ik niet rijden. Dat zijn Texas en de Indy500. Ik zou enorm graag in Indianapolis rijden, maar ik vind de ovals een te groot risico. Sommige crashes zijn ongelofelijk. Er raken nauwelijks coureurs gewond, maar het is wellicht toch een gevolg van mijn crash in Bahrein. Als ik 25 was geweest en geen kinderen had gehad, had ik alles gereden, maar ik ben vader van drie kinderen. In Bahrein dachten ze korte tijd dat ze hun vader hadden verloren. Dat wil ik ze niet nog een keer aandoen."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS