Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari versterkt zich voor FIA WEC met Antonio Fuoco: "Eerlijk gezegd ben ik blij met deze kans"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 januari 2022 20:04 • Print artikel

Antonio Fuoco maakt de stap naar de GTE-Pro klasse van het FIA World Endurance Championship. De Italiaan neemt plaats naast Miguel Molina in de Ferrari met het startnummer 52 van AF Corse. De 25-jarige Italiaan vervangt Daniel Sera. Alessandro Pier Guidi en James Calado keren terug in de Ferrari 448 GTE Evo om de titel in de klasse te verdedigen. De derde coureur voor de 24 uur van Le Mans zijn nog niet aangekondigd.

Antonio_Fuoco_WEC

Antonio Fuoco, Ferrari F1-testcoureur, reed eerder in de GT World Europe Challenge. Zijn laatste seizoen in de Formule 2 dateert alweer van 2018, waarna zijn focus dus richting de GT’s ging. Vorig jaar debuteerde de Italiaan al in het FIA WEC. “Eerlijk gezegd ben ik blij met deze kans, omdat het komt aan het einde van een weg met groei, vanaf 2019 tot en met vandaag de dag", aldus Fuoco. “Ik ben blij met deze kans en ik hoop bij te kunnen dragen aan het team en Ferrari in 2022.”

Ook Miguel Molina is blij met zijn nieuwe teamgenoot, die alweer zijn derde seizoen in het GTE-Pro team van Ferrari rijdt. “Ik ben blij om terug te zijn bij de start van het wereldkampioenschap, dat ik aanval met een nieuwe teamgenoot”, aldus Molina. “Antonio deed vorig jaar fantastisch werk in de GTE-Am klasse, heeft bewezen een competitieve coureur te zijn. We zijn helemaal klaar om voor overwinningen te vechten in een periode die belangrijk is voor de toekomst. De prestaties die aan het einde van het seizoen getoond zijn, maken mij erg optimistisch en ik kan niet wachten om in Sebring te starten. Ik wil Daniel bedanken voor wat hij afgelopen seizoen gedaan heeft. Hij was een voorbeeldig teamgenoot, constant erg snel.”

James Calado, die in de andere auto van het team zit, zegt dat de verwachtingen hoog zijn, nadat ze vorig jaar de titel binnenhaalden. “Het mag duidelijk zijn dat Alessandro en ik er alles aan gaan doen om die derde titel te pakken”, reageert de Brit. “Ik denk dat we harder moeten werken dan vorig jaar, omdat ik er zeker van ben dat de tegenstanden hun prestatievermogen verbeterd hebben. De Corvette gaat er ook bij zijn en we weten hoe competitief ze zijn, maar wij gaan alles geven en proberen het beste eruit te halen met onze ervaring in het wereldkampioenschap.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS