Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari-coureur: "Het is niet eerlijk! Dit is geen eerlijk gevecht voor een wereldkampioenschap"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2021 09:27

De aanpassing van de Balance of Performance (BoP) bij Ferrari in de GTE-klasse, blijft de gemoederen bezig houden. Het team van AF Corse kon de beide Porsche’s niet bijhouden tijdens de 6 uur van Bahrein, nadat er een handmatige aanpassing van de BoP kwam. De ACO en FIA hebben het recht volgens de regels om een aanpassing buiten de geautomatiseerde BoP toe te passen. De Italiaanse bolides werden hier hard door geraakt, met een, naar eigen zeggen, verlies van 25 paardenkrachten.

AF Corse

“Ze hebben het op een presenteerblaadje overhandigt aan Porsche”, aldus James Calado tegenover het Engelse Autsport. “De BoP is gewoon fout en het is niet eerlijk. We kwamen zoveel vermogen tekort dat er niets was wat we konden doen. Dit is geen eerlijk gevecht voor een wereldkampioenschap. Als team hebben we hard gewerkt om hier en daar een tiende te vinden, maar dan nemen ze een seconde van je weg, met een beslissing als deze.”

De eerste Ferrari van het team kwam op 35 seconde achterstand op de winnende Porsche binnen tijdens de wedstrijd in Bahrein.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS