Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA WEC in 2021 met minder races? "We gaan richting een reset en iets bouwen na de crisis"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 april 2020 08:03 • Print artikel

De kans is groot dat er in 2021 een FIA World Endurance Championship komt met minder races. De directeur van het kampioenschap Gerard Neveu sluit dat niet uit. Het nieuwe seizoen gaat naar alle waarschijnlijkheid in maart van 2021 van start, doordat het 2019/2020 seizoen niet eindigt na de 24 uur van Le Mans in juni, maar na de laatste race in Bahrein. De Fransman zegt dat het nu nog lastig te voorspellen is hoe de kalender zich gaat ontwikkelen. De grote vraag is hoe het economische klimaat gaat leiden onder het coronavirus en daardoor het aantal races van het FIA WEC mogelijk van de huidige acht verder teruggebracht gaat worden.

WEC calender 2019 2020


Economische situatie beoordelen
“Als ik je zeg dat we volgend jaar acht races gaan hebben vanaf de start in maart tot en met het einde in november, dan zou dat gek en arrogant zijn”, aldus Neveu tegen het Engelse Autosport. “Het kunnen minder races zijn, er zijn vele opties en alles is mogelijk. We moeten over een paar maanden de economische situatie nog eens onder de loep nemen. Wat is de positie van de teams, fabrikanten, gentleman coureurs en wat is de positie van de partners en sponsoren?”

Le Mans is zeker
De directeur zegt dat de intentie van het WEC is om te starten met de 1.000 mijl van Sebring. Het enige wat zeker is, is dat de 24 uur van Le Mans in juni verreden gaat worden. “Het moet zijn dat we dan in de SuperSebring zitten”, zegt Neveu over de start van het seizoen. “Het enige waar ik absoluut zeker over ben is dat we Le Mans en SuperSebring op de kalender zetten.” Wat betreft de wedstrijd in Silverstone, zegt de Fransman nog niet te weten of deze doorgaat.

WEC wordt gereset
Toch ziet Neveu het FIA WEC weer over de wereld trekken. “Het feit is, dat het een wereldkampioenschap is, dus het gaat geen Europees kampioenschap worden”, legt Neveu uit. “We gaan zeker wat reizen.” De FIA stelt ook dat een wereldkampioenschap minimaal drie continenten moet bezoeken en de huidige WEC-regels stellen dat er minimaal zes races gereden moeten worden. Volgens de Fransman gaat het FIA WEC dan ook richting een reset. “We moeten er opnieuw over nadenken en iets bouwen na de crisis”, aldus Neveu, die zegt dat het kampioenschap een kleine evolutie kan ondergaan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS