Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ex-Formule 1-coureur Juan-Pablo Montoya volledig seizoen in FIA WEC: "Ik ben echt blij"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 november 2020 10:50 • Print artikel

Het LMP2-team van DragonSpeed heeft zich voor het 2021-seizoen van het FIA World Endurance Championship ingeschreven met Juan-Pablo Montoya. De voormalig F1-coureur en tweevoudig Indy 500-winnaar reed dit jaar al de 24 uur van Le Mans met het Amerikaanse team.


De Colombiaan gaat samen racen met Henrik Hedman en Ben Hanley. De activiteiten van het team gaan verricht worden vanuit de nieuwe faciliteit in Montmeló, Spanje en is vlakbij het Circuit de Barcelona-Catalunya gevestigd. Het team gaat een Oreca 07 met Goodyear-banden inzetten. “Ik ben echt blij dat ik mij bij DragonSpeed voeg voor een volledig WEC-seizoen”, reageert Montoya. “Ik had dit jaar een geweldige ervaring met ze in Le Mans en kijk er naar uit om weer te racen op zoveel klassieke circuits, met zo'n fantastische groep mensen.”

Met de komst van de voormalig F1-coureur heeft teambaas Elton Julien enorm vertrouwen in de prestaties van het team gekregen. “Ik ben super blij om deze aankondiging zo ver vooruit aan het volgende seizoen te doen”, vertelt Julien. “Om Henrik en Ben weer bij elkaar te hebben en tegelijkertijd Juan's ultrabegaafde en ervaren handen aan de formule toe te voegen, geeft me een enorm vertrouwen in ons potentieel om niet alleen te vechten voor de klasse overwinning, maar ook om hoog in de algemene uitslag te eindigen, terwijl de topklasse haar weg moet vinden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS