Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Esteban Muth test- en reservecoureur bij LMH-team ByKolles: "Een merk als Vanwall is erg speciaal"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 januari 2023 15:01 • Print artikel

ByKolles heeft Esteban Muth vastgelegd als testcoureur voor haar programma met de Vanwall LMH-auto. De auto waarmee het Duitse merk dit jaar debuteert in het FIA World Endurance Championship. De Duits-Belgische coureur reed al met de Vanwall Vandervell 680 tijdens de test afgelopen december op het Spaanse Aragon. Daarmee is Muth na Tom Dillmann, Esteban Guerrieri en de voormalig wereldkampioen Formule 1, Jacques Villeneuve de vierde coureur bij het team.

Esteban Muth

“Wij zijn blij om Esteban bij ons team te verwelkomen”, reageert het hoofd operaties van ByKolles, Boris Bermes. “Het natuurlijk talent van Esteban achter het stuur overtuigde ons en hij gaat in de komende jaren demonstreren waartoe hij in staat is. We kijken er naar uit om nauw met Esteban samen te werken om zijn ontwikkeling als coureur te ondersteunen.”

Muth kwam sinds 2021 in de DTM uit, nadat het kampioenschap de overstap maakte naar de GT3-regels, waarbij hij eerst in de Lamborghini T3 Motorsport bolide reed en later overstapte naar Walkenhorst Motosport, waar hij met de BMW reed.

“Het is duidelijk dat endurance racen in de opwaartse stroom zit en dit voor elke coureur die wil 'shinen' in de internationale race scene, een merk als Vanwall erg speciaal is. Het is een absoluut genot om uitgenodigd te worden om mij bij dit team te voegen als officiële test- en reservecoureur. Het mag duidelijk zijn dat mijn hoop is dat ik mijzelf op een dag tijdens een race achter het stuur te zien zitten van deze Vanwall Vandervell 680. Het is het begin van een groot avontuur, wat ik ga combineren met een ander programma.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS