Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Light

Enerverende race Nelson Piquet Jr. en hij ziet concurrent letterlijk voorbij vliegen

Uitgegeven door Dirk Kempen • 16 juni 2015 15:05

Max Chilton, die deelnam aan de 24 uren van Le Mans, werd vervangen door Nelson Piquet Jr. in de Indy Lights. De twee races van de klasse in de straten van Toronto kenden veel incidenten met prominente slachtoffers. Het jonge talent Spencer Pigot domineerde het weekeinde en klom naar de tweede plaats in het kampioenschap.

Tot ieders verrassing pakte debutant Piquet Jr. de pole position voor Carlin Racing. De voormalig Renault F1-coureur liet hiermee RC Enerson en Spencer Pigot vlak achter zich. Voor Piquet´s teamgenoot Ed Jones was de kwalificatie minder succesvol. De coureur uit Dubai startte de eerste race vanaf plaats zes.


Piquet had de eerste race vanaf de start onder controle. In de achtste ronde stond de Braziliaan onder druk van RC Enerson. De jonge coureur uit Florida probeerde Piquet te passeren maar dit ging mis. Enerson raakte de Braziliaan op een van zijn achterwielen waardoor Enerson crashte en de lucht in ging. (Beelden van horrorcrash) Door het dramatische ongeval werd de race stilgelegd. De nummers één en twee konden de race niet vervolgen. De leiding van de race kwam in handen Spencer Pigot, gevolgd door Jack Harvey en Ed Jones. Door een fout van Jones viel de voormalig F3-coureur terug naar de zesde plaats. Pigot won de race en ging zo voorbij Jones voor de tweede plaats in het kampioenschap


De start van de tweede Indy Lights race was chaotisch op het natte circuit. Bij de eerste startpoging spinde Ed Jones. Hierdoor sloot Jones achteraan aan. Vooraan reden Pigot, Enerson en Piquet. Het duurde niet lang voordat Piquet gepasseerd werd door Jack Harvey voor de derde plaats. Voor de Braziliaan kwam zijn weekeinde snel ten einde nadat hij geraakt werd door Kyle Kaiser Teamgenoot Ed Jones was op weg naar voren maar raakte Juan Piedrahita. Door schade aan de neus ging de Carlin piloot de pits in. Na een snelle reparatie viel Jones weer terug. Door problemen van anderen klom de jonge coureur op naar een indrukwekkende derde plaats, achter Jack Harvey en racewinnaar Spencer Pigot.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS