Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Light

Eerste kampioen in vernieuwde Indy Lights met 1 Miljoen US Dollar op weg naar IndyCar

Uitgegeven door Dirk Kempen • 15 september 2015 16:20

Hoewel het IndyCar seizoen al beëindigt is, hadden de klassen uit de Mazda Road to Indy afgelopen weekeinde op Mazda Raceway Laguna Seca hun seizoensfinale. Met name de strijd in de Indy Lights was nog erg spannend. Spencer Pigot, Jack Harvey en Ed Jones maakten allen nog kans op de titel. Voormalig Marussia Formule 1-coureur Max Chilton toonde zijn talent in de kwalificatie. Chilton plaatste zijn Dallara IL-15 op pole position voor beide races. Chilton startte de eerste race goed maar een onverbiddelijke touché met de bandenstapel bij de beruchte 'corkscrew' nen zorgde er zo voor dat zijn race voortijdig ten einde kwam. Spencer Pigot nam de leiding in de race over. Kyle Kaiser eindigde de race als tweede, zijn beste resultaat in de Indy Lights. Ed Jones klasseerde zich als derde. Omdat Jack Harvey vijfde werd Pigot de nieuwe leider in het kampioenschap.


Chilton startte race twee wederom vanaf pole position gevolgd door Pigot en Harvey als tweede en derde. Bij de eerste bocht reden de drie coureurs naast elkaar. Chilton en Harvey kozen eieren voor hun geld en Pigot greep de leiding. Sean Rayhall profiteerde, de Amerikaan startte als zesde maar lag na een ronde op plaats twee. Harvey kreeg later een straf voor een valse start waarmee de titelstrijd in het voordeel van Pigot beslist werd. Max Chilton werd derde en scoorde zijn zesde podiumfinish van het seizoen.

Pigot won de laatste twee races en het kampioenschap in de vernieuwde Indy Lights. Als prijs krijgt hij 1 Miljoen US Dollars om zich te verzekeren van een zitje bij een van de IndyCar teams. Pigot doorloopt daarmee de gehele ladder, in 2011 en 2012 werd de Amerikaan tweede in de USF2000. Na USF2000 reed Pigot twee seizoen Pro Mazda welke hij won in 2014. Naast Pigot won Santiago Urutia de titel in Pro Mazda en Nico Jamin de titel in USF2000.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS