Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Diverse LMP1-teams starten met de voorbereidingen op herstarten seizoen

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2020 02:29 • Print artikel

De LMP1-teams hebben op Paul Ricard een test afgewerkt, om zich voor te bereiden op de herstart van de FIA World Endurance Championship. Het kampioenschap kwam net als vele andere sporten stil te liggen door het Coronavirus. De teams van Toyota, Rebellion en Paul Ricard kwamen naar Zuid-Frankrijk om de auto’s uit te proberen.


Dit deden alle drie de teams met één auto om de systemen te controleren, maar ook om de coureurs weer kilometers te laten maken voordat de 6 uur van Spa wordt gereden. De test werd geregeld door Toyota, waarbij de regels eisen dat andere teams ook uitgenodigd moeten worden voor de privétest. De test startte op dinsdag met een enkele dag, waarna vanaf woensdag ochtend 9.00 uur tot en met donderdag 19.00 uur een 34 uur durende enduranc test werd gehouden. Overigens was het alleen Toyota die de volledige endurance test deed en daarmee 5.000 kilometer aflegde.

Alle zes de Toyota-coureurs waren aanwezig, net als kersverse reserve- en testcoureur Nyck de Vries. Voor de coureurs was het de eerste keer dat ze weer samen kwamen na het begin van de COVID-19 pandemie, dus ondergingen alle coureurs een fitheid onderzoek.

Toyota en Rebellion kwamen beiden met de lage downforce configuratie in actie, waarmee ze zowel in Spa als tijdens Le Mans gaan rijden. Voor Rebellion kwamen Louis Delatraz, Nathanael Berthon en Romain Dumas in actie. De coureurs die in de tweede extra auto rijden, kwamen naast de vaste coureurs Bruno Senna en Norman Nato in actie. Overigens was het Rebellion die de snelste tijd neerzette.

ByKolles Racing kwam al eerder in actie op de Nürburgring, maar was dus ook op Paul Ricard aanwezig. De ENSO CLM P1/01 werd bestuurd door Tom Dillmann en de recent vastgelegde Bruno Spengler. Het team kwam in actie met een update op de LMP1-auto. De auto viel met name op door de aangepaste voorkant. Volgens het team legde zij op dinsdag 120 ronden af en 130 ronden op woensdag.

Overigens waren er niet alleen LMP1-teams, diverse andere teeams waaronder diverse LMP2- en GTE-Am teams.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS