Formule 1

Sky Sports F1's Martin Brundle: “Red Bull blijft een outsider voor de wereldtitel"

Uitgegeven door Bart • 13 juni 2018 10:19

Sebastian Vettel deed afgelopen weekend uitstekende zaken in de strijd om de wereldtitel. Dat is de conclusie van Sky-analist Martin Brundle. Volgens de Brit is de Ferrari-coureur volledig terug in de strijd om de wereldtitel. De Duitser heeft nu een voorsprong van een punt op regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. “Ferrari en Vettel domineerden de Grand Prix van Canada. Ze zwaaiden er zelfs twee keer voor met de zwart-wit geblokte vlag.”

Sebastian Vettel


Brundle zag geen geweldige race in Montreal. “Na Hamilton in Spanje en Ricciardo in Monaco was het de derde race op rij dat er een coureur dominant was. En dat van drie verschillende teams. Red Bull blijft een outsider voor de wereldtitel, maar ik denk dat alle zes de topcoureurs nog kans maken. Wereldkampioen wordt degene die de minste fouten maakt.”

Een paar races geleden had Brundle nog zorgen om Ferrari, maar de strijd is nu weer helemaal open. “Ferrari moet zich wel zorgen maken om Kimi Raikkonen. Hij is een populaire coureur, maar hij maakte weer een fout in de kwalificatie en finishte bijna 30 seconden achter Vettel in de race. Kimi loopt op zijn eind. Soms laat hij nog wel zijn snelheid zien, maar de echte race pace heeft hij niet meer.”

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart


ACTIE: 20 Euro korting op kaarten voor de Grand Prix van Duitsland? Profiteer nu en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS