Formule 1

Max Verstappen ligt op de loer; Bernie Ecclestone hoopt dat Hamilton niet te veel wordt afgeleid

Uitgegeven door Peter Vader • 22 maart 2021 18:33

Bernie Ecclestone denkt dat Lewis Hamilton's off-track-activiteiten zijn 'racevaardigheden' in 2021 wel eens kunnen beïnvloeden. Naast zijn interesses in muziek, mode en popcultuur, heeft de zevenvoudig wereldkampioen onlangs politieke kwesties en activisme verdedigd. Zijn meest recente afleiding was de sluiting van zijn nieuwe eenjarige Mercedes-contract. Teambaas Toto Wolff bagatelliseert de impact van dat laatste. "Uiteindelijk was het niet zo moeilijk als op sommige plaatsen werd gespeculeerd", vertelde hij Bild am Sonntag.

Lewis_Hamilton_F1_knielen_Black_Lives_Matter


Opmerkelijk persoon
"We hadden eigenlijk binnen een paar weken een deal en die werd aan de advocaten overgedragen om uit te werken." Voormalig F1-supremo Ecclestone vraagt zich echter af of alle afleidingen dit jaar invloed zullen hebben op Hamilton. "Hij is een heel opmerkelijk persoon met alles wat hij in zijn leven doet", vertelde de gepensioneerde 90-jarige aan Sport1. "Ik denk niet dat er een andere coureur is die al deze dingen zo goed doet en nog steeds races kan winnen. Maar we zullen moeten afwachten of er het komende seizoen dingen voor hem zijn veranderd. Ik hoop dat alle dingen waar hij bij betrokken is geen invloed hebben op zijn racevaardigheden.”

Over Hamilton's verwachte strijd met Max Verstappen voegde Ecclestone er aan toe: "Ik denk dat het duidelijk is dat Max Verstappen hem dit seizoen zal uitdagen. Lewis heeft zoveel andere dingen en mensen die tijd van hem willen. Dus ik hoop dat dat hem geen pijn doet"

Geen 'gentleman drivers' meer
Wat de Formule 1 meer in het algemeen betreft, laat Ecclestone zien dat het gouden tijdperk van de sport nu effectief voorbij is. "We zijn terug naar waar we 80 of 90 jaar geleden waren met de gentleman drivers. Het probleem is alleen dat het geen heren meer zijn”, zei de oud F1-supremo er over. “Er is veel veranderd op een manier die ik nooit zou hebben gedaan. Misschien is het vandaag beter, dat kan ik echt niet beoordelen. Uiteindelijk gaat het om de mensen voor de tv."

Ecclestone heeft er echter geen vertrouwen in dat de Formule 1 nog zal bestaan tegen de tijd dat zijn nieuwe zoon Ace klaar is om professioneel mee te doen. "Als hij oud genoeg is, hoop ik dat de Formule 1 nog bestaat. Maar daar zet ik een groot vraagteken bij”, aldus Bernie Ecclestone in een bericht van grandpx.news.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS