Karting • KNAF

Winnende Bart Ploeg bewijst het gelijk van zijn keuze voor TD-kart: "Goede feedback gekregen van Thierry Delré"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 maart 2020 12:49

MARIEMBOURG - Het zelfvertrouwen was er van tevoren al; dat hij zondag won, onderstreepte voor karter Bart Ploeg dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Het veertienjarige talent uit Heijningen komt dit jaar uit voor het Delré Racing Team op de gloednieuwe kart van TD. Dat hij dan bij de Junioren meteen de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap IAME X30 won, was een opsteker van jewelste.

Bart Ploeg

Echt verrast was Bart niet door zijn zege op het circuit van Mariembourg. “We waren het hele weekend al snel”, verklaarde hij. “In het begin van de finale moest ik nog wel even knokken, maar het ging al snel best wel redelijk.” In de laatste ronde bewees hij zijn klasse. Daarin pakte hij brutaal de koppositie en daarna denderde hij rechtstreeks naar de overwinning.”

Dat Bart snel was op de baan in Zuid-België lag wel een beetje voor de hand. “Ik rijd hier graag omdat het een leuke, snelle baan is en we hebben de hele winter hier getraind. Daardoor zijn we hier nog sneller geworden. We hebben ook veel getest met het nieuwe team en ik heb veel goede feedback gekregen van Thierry Delré, de teambaas (veelvoudig Belgisch, Europees en wereldkampioen, red.). Ik heb veel aan iemand met zoveel ervaring. Het gaat supergoed.”

En dat was uiteraard een tevredenstellende conclusie. Vooral gezien het feit dat Bart op een nieuw chassis rijdt. Het chassis van TD is niet zomaar nieuw. Het merk is het afgelopen jaar ontwikkeld en getest, de wedstrijd in Mariembourg was pas de tweede race van het Belgische merk. Dat het concept van Thierry Delré werkt, was Bart tijdens de eerste tests overigens al duidelijk geworden. “We gingen meteen al hard.”

Bart Ploeg

In Frankrijk reed hij twee weken geleden al de eerste ronde van het Frans kampioenschap IAME X30. Op het circuit van Rivesaltes werd hij bij zijn debuut op TD-kart prompt zesde. Daarmee kreeg hij meteen de bevestiging dat het met de nieuwe kart wel snor zat. “Dat was lang niet slecht. Ik had daar nog nooit gereden en het niveau was hoog”, zei hij. “Ik vond het ook een leuke baan.”

Behalve het NK en het Frans kampioenschap rijdt Bart dit seizoen ook het Benelux-kampioenschap en het EK. “Verder hoop ik me nog te plaatsen voor het WK in Le Mans. Ik wil gewoon zo goed mogelijk scoren en vooraan rijden!”

Bart Ploeg wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door ZNCS Zuid-Nederlandse Container Service.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS