Karting • KNAF

KNAF Karting maakt afvaardiging naar FIA Motorsport Games bekend

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2022 04:09

De 16-jarige kartcoureur Naomi de Groot en de 15-jarige Lukas Stiefelhagen gaan Nederland vertegenwoordigen bij het onderdeel Karting Slalom tijdens de FIA Motorsport Games, die van 26 tot en met 30 oktober in het Franse Marseille / Paul Ricard wordt georganiseerd. Dat maakte KNAF Karting donderdagmiddag bekend na afloop van de KNAF Selectiedag op Kartcentrum Zwolle. Hier gingen meerdere meiden tussen de 14 en 16 jaar oud met elkaar de strijd aan. Zij werden beoordeeld op rijvaardigheid, conditie, presentatie en omgang met de media door juryleden Kas Haverkort en Colin Caresani, allebei KNAF Team NL rijders, en Maarten van Wesenbeeck, General Manager van het KNAF-federatiebureau. Uiteindelijk kwam Naomi de Groot uit Utrecht als winnares uit de bus. Zij wordt nu klaargestoomd voor deelname aan deze Olympische Spelen van de autosport. De lat ligt hoog want bij de vorige editie in 2019 won Nederland namelijk dit onderdeel.

Colin Caresani (jurylid), Lukas Stiefelhagen, Naomi de Groot, Kas Haverkort (jurylid|)


Bakermat van de autosport
Van 26 tot en met 30 oktober vinden de FIA Motorsport Games in Marseille plaats, ook wel de Olympische Spelen van de autosport genoemd. De KNAF gaat 2 karttalenten afvaardigen naar het onderdeel Karting Slalom. Lukas Stiefelhagen, 15 jaar oud, is de kartcoureur die al eerder was geselecteerd om Nederland te gaan representeren tijdens de FIA Motorsport Games. Naomi de Groot van 16 jaar oud is vandaag als winnares van de KNAF Selectiedag aan deze afvaardiging toegevoegd. Zij krijgt niet alleen het ticket ter waarde van €750 voor de FIA Motorsport Games gesponsord door de KNAF-sectie Karting, maar zal ook worden opgeleid tot een licentiewaardige rijdster.

Roman Caresani, voorzitter KNAF Karting: “Er wacht Naomi en Lukas een zware taak, want bij de vorige editie in 2019 won Nederland het onderdeel Karting Slalom. Wij zijn als KNAF Karting enorm trots op deze talenten en hebben er alle vertrouwen in dat ze goed zullen presteren tijdens de FIA Motorsport Games!”

Lukas Stiefelhagen en Naomi de Groot


Over KNAF
De Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) is de enige overkoepelende kart- en autosportbond in Nederland die erkend is door NOC*NSF, het Ministerie van VWS en de wereld overkoepelende bond voor de kartsport (CIK) en voor autosport (FIA). In die hoedanigheid is de KNAF belast met de controle op de organisatie en veiligheid van de Nederlandse kart- en autosport op Nederlands grondgebied. De KNAF bestaat op dit moment uit negen secties, te weten: Karting, Autorensport, Rallysport, Historische Rally, Rallycross, Autocross, Ovalracing, Terreinsport en Virtueel Racen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS