Karting • KNAF

Job, Mart en Nout Bult snel in Mariembourg: twee podiumplaatsen!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 augustus 2020 01:41

MARIEMBOURG – Hoewel Job, Mart en Nout Bult er vanwege de afstand vanuit Twente nooit trainen, was het circuit van Mariembourg voor hen een prachtig decor voor prachtige prestaties. De drie broers uit Oldenzaal waren afgelopen zondag tijdens de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap IAME succesvol op de Zuid-Belgische piste. Job werd derde in de finale bij de Junioren en Mart werd derde in de Mini Parilla-klasse. Jongste broer Nout werd 26ste in dezelfde klasse als Mart.

Job Bult

Voor Job (14) was het een uitstekende voortzetting van zijn campagne in het NK. Tijdens de eerste ronde van de titelstrijd, die vlak voor de coronacrisis uitbrak op hetzelfde circuit werd verreden, werd de talentvolle Overijsselaar nog negende. Afgelopen weekeinde stond hij dus op het podium: P3. “Dat was wel goed. Ik had een plek in de top tien verwacht, misschien de top vijf”, zei Job.

Mariembourg ligt niet om de hoek. De broers rijden vaak op de Kartbaan in Oldenzaal. “Voor ons is dit heel ver rijden, dus we trainen hier bijna nooit. Maar we kwamen wel goed tevoorschijn. Tijdens de eerste training op vrijdag kon het nog wel beter. We hebben veel verschillende dingen geprobeerd op de kart. We konden wel meekomen, maar de rondetijden waren nog niet goed genoeg. Daarna ging het steeds beter. En uiteindelijk dus een podiumplaats. Ik ben tevreden over het weekend.”

Ook zijn twee jaar jongere broer Mart had een podiumplaats gepakt. De jongeling was er vanzelfsprekend blij mee. Zeker ook gezien zijn verwachtingen vooraf. “Ik had een plek in de top vijf of top tien verwacht, geen plek in de top drie, omdat we op deze baan minder getraind hebben. Maar we hadden de afstelling goed voor elkaar. In de kwalificatie was ik zevende en in de finale ging het heel goed. Ik startte als derde.”

Halverwege de race had hij nog even een hachelijk momentje toen drie rijders hem in een treintje inhaalden. Mart liet zich niet kennen. Wat heet: hij pakte ze resoluut terug. “Nog in dezelfde bocht heb ik ze alle drie terug ingehaald.” Zo denderde hij uiteindelijk als derde over de finish. Daarmee evenaarde hij zijn resultaat van de eerste ronde van het NK. “Dat was toen in de regen. Leuk dat het nu weer gelukt is. Ik sta er nu best goed voor in het NK”, doelde hij op zijn puntentotaal.

Ook jongste broer Nout had een goed weekeinde in Mariembourg. Hij is met zijn negen jaar één van de jongsten in de Mini Parilla-klasse en is als rookie daarom bezig aan een leerjaar. Hij was dan ook tevreden met zijn 26ste plaats in de finalerace. “Ik had verwacht wel wat iets meer naar voren te eindigen”, bekende hij, ook al was hij niet echt ontevreden met zijn resultaat. “Ik vind het wel een moeilijke baan. Sommige bochten moet je echt precies goed nemen. Maar ik vind het ook wel weer een leuke baan omdat er veel bochten in zitten.”

Gebroeders Bult

De volgende race wordt gehouden op het circuit van Venray. Dat is pas in oktober. Uiteraard gaan Job en Mart weer voor een podiumplaats. En Nout, die hoopt dicht bij de top tien te komen. “Dat zou ik echt super vinden!”

Mart, Job en Nout bedanken Team Bult Kart Racing, PdB Racing Team, hun ouders en alle sponsoren.

Job, Mart en Nout van Bult Kart Racing bedanken de volgende mensen en bedrijven voor hun inzet:
Monteurs en crew van Bult Kart Racing
Nick De Bruijn PdB
Harrold Gunnink airbrush Lijnden
Tom Koop koopgrasmaaiers
Bastian Nijhuis De monnik Dranken
Edwin van Sambeek STOER bracelets
Bas kamp Huka bv
Rutger Hulshof Hulshof olie
Rober Nieuwkamp Fabri sport
Jasper Moekotte Letterpret
Arjan Schepers schepers installatie
Kevin ten Elzen Ten Elzen spuitwerken
Bob Klein Buursink forch Nederland
Richard Hergink RTT Racing
Hulshof/Netto Tank
Tegelzetbedrijf Dorrestijn

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS