Karting • KNAF

Sacha Van ’t Pad Bosch opnieuw podium in NK: "Ik ben in de finale toch nog derde geworden met stuurmanskunst"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juli 2018 09:42

VENRAY - Hij mag dan een van de jongste karters zijn in de Mini Parilla-klasse, de pas achtjarige Sacha Van ’t Pad Bosch gaat vrolijk door met het pakken van podiumplaatsen in het Nederlands kampioenschap X30. De karter uit Nijkerk was zondag ook in Venray succesvol door naar de eerste, derde en derde plaats te sjezen in de respectievelijke manches.

Sacha Van ’t Pad Bosch podium

“Ik ben zeker blij. Mijn motor liep niet zo goed en ik ben in de finale toch nog derde geworden met stuurmanskunst”, zei Sacha triomfantelijk op een zonovergoten Raceway Venray. Hij staat nu tweede in het kampioenschap. Razendknap voor een jonge debutant van acht jaar. Hijzelf had het niet verwacht. “Ik had gehoopt een paar keer het podium te kunnen halen dit jaar, maar ik sta nu eigenlijk altijd op het podium. Dat voelt heel goed.”

Niet alleen is Sacha een getalenteerd coureur, hij krijgt bovendien uitstekende begeleiding bij PdB Racing van voormalig wereldkampioen Peter de Bruijn. “Ja, het team begeleidt me heel goed. Ik heb dit jaar veel geleerd. Bij het team leren ze me heel goede dingen. Hoe ik aan de carburateur moet draaien bijvoorbeeld. En hoe je met de banden moet omgaan tijdens de race. Maar ook dat ik netjes moet sturen en remmen.”

Het feit dat hij in zijn tweede jaar als wedstrijdrijder consequent meedoet om de podiumplaatsen, is daarvan het bewijs. Bovendien doet Sacha heel veel voor zijn sport. Hij traint veel in de kart. Verder gaat hij vaak zwemmen om zijn conditie te verbeteren en als hij tijd over heeft gebruikt hij thuis racespellen van zijn game console als simulator. Fanatiek is hij dus wel, die Sacha. Waar hem dat in zit? “Ik vind vooral de snelheid heel leuk in het karten.”

Sacha Van ’t Pad Bosch actie

Tijdens de races op het circuit van Venray pakte hij dus opnieuw drie podiumplaatsen. Een mooi bewijs van zijn capaciteiten. “Het was een beetje wat ik had verwacht. Maar niet dat ik zelfs eerste kon worden”, haastte hij zich te zeggen over de eerste heat. “Tijdens die eerste race was er een beetje een gekke start. In de eerste bocht kwamen bijna alle karts klem te zitten. Ik ging daarbij door het gras en kwam zo net goed door en kwam op de eerste plek te rijden. Toen was ik blij. Ik zei ‘yes’ in mijn helm.”

Dat kunstje herhalen tijdens de finale lukte hem jammer genoeg niet omdat zijn motor niet goed liep. Sacha: “Hij sputterde een beetje. Daarna ben ik heel technisch gaan sturen en reed ik nog een groot gat op de nummer vier achter me.” De nummer twee en één waren echter te ver weg en dus moest hij zich uiteindelijk tevredenstellen met de derde plaats. “Het was niet makkelijk door de sputterende motor. Leuk dat ik het toch gehaald heb. Daar ben ik heel blij mee!”

Sacha Van ’t Pad Bosch wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Gold Investment, Dunlop Motorsport Benelux, GR8ID.nl, Arigato Fusion Cuisine, Stirlings en Sistema.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS