Karting • KNAF

Speciaal voor karters met autosportambities: zondag 20 februari testdag Ford Fiesta, Mazda MX 5 en BMW M2 in Assen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 februari 2022 07:24

Ford Fiesta

Op zondag 20 februari organiseert V-Max Racing Management; organisator van de SuperCar Challenge en de races voor het Nederlands en Belgisch kampioenschap van de Ford Fiesta, Mazda MX-5 Cup en de BMW M2 CS in samenwerking met de KNAF op TT Circuit Assen een testdag. Het is een dag bedoeld voor nieuwe rijders om kennis te maken met de diverse Nederlandse raceklassen en teams om auto’s uit te proberen.

Mazda MX5 Cup

Dick van Elk geeft uitleg over het evenement. "We organiseren een dag voor nieuwe rijders. We gaan de zondag de 20e februari rijden van 10:00 uur tot 17:00 uur. Wij zorgen voor koffie en lunch. De rijsessies zijn 30 minuten. We starten met afstellen stoel en gordels en dergelijke. Daarna volgt uitleg van de auto. Tussen de sessies is er evaluatie met een data-engineer (video en rijdata). De dag is alleen bedoeld voor nieuwe rijders. We verwachten ongeveer tien verschillende auto’s, dus het is rustig en veilig op de baan. Het is geen trackday waar we in meerijden", benadrukt Van Elk. "Bij voldoende ervaring kan direct zelf gereden worden met een instructeur er naast of we laten de instructeur eerst zelf rijden om de baan te verkennen en wat uitleg te geven. Het uitgangspunt is dat het voor nieuwe rijders met relatief weinig ervaring zo veilig mogelijk moet zijn."

Dick van Elk

Er wordt geregen in sessies van netto ca. 30 minuten, desgewenst eerst naast een instructeur en daarna met een instructeur.

Minimum deelname 2 sessies.

Kosten:
Testen met een Ford Fiesta: 275,- per sessie (550,- ex BTW beide sessies)
Testen met een Mazda MX-5 : 325,- per sessie (650,- ex BTW beide sessies)
Testen met een BMW M2 CR-R: 875,- per sessie (1.750,- ex BTW beide sessies)


Auto’s zijn verzekerd voor schade, eigen risico is in geval van schade:

Ford Fiesta           3.000,- ex BTW
Mazda MX-5 5.000,- ex BTW
BMW M2 CS 10.000,- ex BTW.


Indien een deelnemer aan deze testdag besluit deel te nemen aan raceseizoen 2022 wordt de helft van de kosten van deze testdag verrekend met het inschrijfgeld.

Wil je je aanmelden geef je op via onderstaand emailadres of heb je nog vragen stuur een mail naar: [email protected]

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS