Karting • KNAF

René Lammers knalt naar mooie zege bij NK Mini Parilla in Genk: "Ik vind het een heel leuke baan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 juli 2019 21:00

GENK – Een week nadat hij tijdens het clubkampioenschap van de kartbaan in Strijen alle races had gewonnen, deed René Lammers hetzelfde op het circuit van Genk. Daar snelde de zoon van voormalig Formule 1-coureur en Le Mans-winnaar Jan Lammers zondag tijdens de derde ronde van het Nederlands kampioenschap naar drie snaarstrakke overwinningen in de IAME X30 Mini-klasse. De elfjarige Zandvoorter onderstreepte daarmee de grote stappen die hij dit seizoen als karter heeft gemaakt.

Rene Lammers en PdB Racing

“Ik ben tevreden”, zei René meteen na afloop van de finale, die hij net zoals de vorige twee races overtuigend had gewonnen. “Nee, ik ben blij. Ik moest er dit weekend eerst nog wel een beetje inkomen, maar de tweede plaats in de kwalificatie was prima. Toen wist ik dat ik snel genoeg was om voorin te kunnen rijden.”

Gestart vanaf de tweede plaats ging de eerste race direct goed. René wachtte tot de eindfase. Hij positioneerde zich mooi en sloeg daarna toe. De rijder van PdB Racing greep de koppositie en denderde zo naar zijn eerste overwinning van het weekeinde. Dat scenario herhaalde zich in de tweede race.

Daarna volgde de finale en die begon niet op de manier waarop hij had gehoopt. René kwam niet van zijn plek omdat zijn bougie vet geslagen was. Gelukkig volgde er een herstart en toen kwam de talentvolle Noord-Hollander wel van zijn plek. Wat heet: hij veroverde direct de koppositie en raasde in het vervolg naar zijn derde overwinning van de dag. “In de laatste ronde had ik een redelijk gat geslagen. Toen wist ik: dit komt wel goed.”

René boekte zo zijn vijfde overwinning van het seizoen. Daarvoor won hij ook al in de NK-ronde op het circuit van Mariembourg. Verder was hij drie keer de beste in het clubkampioenschap van de baan in Strijen.

Opvallend is hoezeer René dit seizoen met sprongen vooruit is gegaan. Waar hij vorig jaar nog wat foutjes maakte die hem een topklassering kostten, is hij dit seizoen een stuk sneller en constanter. “Dat komt vooral omdat ik in Italië ben gaan rijden”, zei de jonge snelheidsduivel. “Ik heb daar heel veel geleerd. Ik heb nu ook meer ervaring. Ik weet beter wat ik moet doen.”

Bovendien wordt de jonge Lammers goed begeleid door het team van PdB Racing: het kartteam van voormalig wereldkampioen Peter de Bruijn uit Vlaardingen, die ooit ene Ayrton Senna versloeg bij het WK Karting. Peter en diens zoon Nick runnen met succes hun kartteam. Nick verzorgt de preparatie van de motoren. Verder zorgt monteur Dirk Honig voor de nodige tips met racen en dat de kart er elke keer tip-top voorstaat en zijn vader Jan Lammers neemt de datagegevens na elke training of heat door met zijn zoon. In de races moet René het dan afmaken... en dat gaat de laatste tijd erg goed!

René Lammers wint NK in Genk

Zijn overwinning in Genk paste dan ook bij de vorm die het dit seizoen etaleert en de ontwikkeling die hij dit seizoen doormaakt. “En ik rijd hier graag. Ik vind het een heel leuke baan. De remzones vind ik leuk en je hebt best snelle gedeeltes en leuke bochtencombinaties”, legde hij uit.

René rest nu nog één race in het NK. Die wordt op 8 september gehouden op het circuit van Emmen. Daar hoopt hij uiteraard opnieuw te winnen. Sterker nog, omdat René sinds afgelopen weekeinde alleen aan de leiding gaat in het kampioenschap, kan hij in Drenthe de titel winnen. “Dat hoop ik natuurlijk wel. Dat zou echt super zijn!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS