Karting • Karting Diversen

Nederlands kampioen Bart Ploeg met nieuwe kart van TD op weg naar de top

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 januari 2020 08:40

Bart Ploeg toont al sinds de Mini's zijn grote talent. Dat had hij eerder dit seizoen opnieuw dubbel en dwars bewezen met zijn Nederlandse titel in de IAME X30 Junior-klasse. Het leverde hem een gratis test in de Ford Fiesta Sprint Cup op. De dertienjarige rijder uit Heijningen hoopt zich komend seizoen verder te ontwikkelen door zijn overstap naar TD Racing. Samen met Thierry Delré, die zijn eigen kart TD ontwikkelde, gaat hij in 2020 in de IAME X30 Junioren-klasse fanatiek verder op zijn weg naar de top.

TD Racing Bart Ploeg samen met Thierry Delré

Bart is al volop bezig met 2020. Hij gaat bij TD Racing rijden op een nieuw frame, een TD Kart. Dat is in feite een kart van het merk Mach 1, maar dan verder verbeterd.

Inmiddels testte Bart het frame al eens en hij was direct verkocht. “Ik had meteen een goed gevoel bij die kart. We gingen ook meteen hard”, zei de snelle Brabander tevreden. Dat hij voor het team van Delré heeft gekozen, gebeurde op initiatief van Delré zelf. “Hij zei al twee jaar tegen ons: ‘Kom een keer bij mij testen. Dat hebben we uiteindelijk dus gedaan. Omdat die test zo goed ging, hebben we besloten het te doen.”

Bart kan komend seizoen dus rekenen op de begeleiding van de zeer ervaren karter en teammanager uit België. Bij TD Racing gaat hij het IAME X30 NK, Benelux-kampioenschap en de Euro Series rijden. “En hopelijk kan ik weer een ticket winnen voor het WK in Le Mans.” Lukt hem dat, dan heeft hij hetzelfde drukke programma als dit jaar.

TD Racing Bart Ploeg

En hopelijk nog betere resultaten. Zijn mooiste race van 2019 was de eerste ronde van het Benelux-kampioenschap. “Omdat ik die won. En de laatste ronde van het NK, in Emmen, was ook heel mooi. Toen reed ik in de regen van de 29ste plaats naar de overwinning. Dat was echt super.”

Komend seizoen hoopt Bart opnieuw titels aan zijn toch al indrukwekkende palmares te kunnen toevoegen. Behalve zijn Nederlandse titel van dit seizoen werd hij tot dusver twee keer kampioen in de GK4 Kart Series (2016 en 2017) en twee keer Nederlands kampioen in de Mini Parilla-klasse (2016 en 2017). In 2017 werd hij in de Mini Parilla-klasse bovendien kampioen in de Benelux Open en vicekampioen in de Euro Series. Oh, en hij kreeg ook nog de sportpenning van de gemeente Moerdijk uitgereikt vanwege zijn excellente prestaties in de sport.

Hoewel er voorlopig geen wedstrijden staan gepland, wist Bart wat hem te doen staat: veel trainen de komende maanden. Om dan in maart, als het seizoen begint, er meteen te staan. Hij laat in ieder geval niets aan het toeval over. “We gaan eerst veel trainen met de nieuwe kart", aldus Bart. De eerste geluiden zijn erg bemoedigend. "We hebben inmiddels een paar keer getest en ik sta er van te kijken hoe goed dit chassis is. De samenwerking met Thierry is erg fijn en dit is een mooie nieuwe uitdaging. Ik heb echt zin in het nieuwe seizoen!"

Bart Ploeg wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door ZNCS Zuid-Nederlandse Container Service.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS