Karting • KNAF

Nederlands kampioen Beau Heijmans kijkt uit naar WK in Le Mans: “Wil iedereen laten zien wat ik kan”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2018 00:18

WIJCHEN - Beau Heijmans heeft zondag het officiële Nederlands kampioenschap van de KNAF in de IAME X30 Junior-klasse voor zich opgeëist. De 15-jarige karter uit Wijchen was voorafgaand aan de race nog niet zeker van het Nederlands kampioenschap, maar liet er geen twijfel over bestaan welke coureur de beste was. Met afstand won hij de finalerace op het vernieuwde circuit in Assen. Bovendien gaat hij naar het WK X30 in Le Mans.

Beau Heijmans Nederlands kampioen IAME X30 juniors

Vanaf de trainingen op vrijdag en zaterdag was Beau de snelste van het veld. “Ik had nog nooit op deze baan gereden. Vrijdag in de regen ging het al heel goed en zaterdag was ik in elke training de snelste. Daar doe je het voor. Toch blijft het spannend of je die snelheid in de trainingen kunt vertalen naar de races op zondag.”

De winnaar van de Benelux Cup dit jaar zag snel dat het ook op zondag met zijn snelheid wel goed zat. “In de kwalificatie reed ik de snelste tijd en daardoor mocht ik van pole position vertrekken. De eerste heat zat het dicht bij elkaar, maar omdat de nummers twee en drie met elkaar gingen vechten om de tweede plaats, kon ik mijn voorsprong vergroten en won ik. In de tweede heat maakte ik een foutje, moest ik even door het gras en verloor ik de koppositie. Ik kwam nog wel dichtbij, maar inhalen zat er niet meer in.”

Net als Beau pakte Luca Nieuwenhuizen een eerste en een tweede plaats en omdat Luca de snelste ronde reed, vertrok hij van pole position in de finale. “Ik had een goede start, kon de binnenkant pakken en daarna ben ik alleen maar verder uitgelopen. Het is lekker om op kop te liggen en je voorsprong uit te bouwen. Dan hoef je ook niet meer aan verdedigen te denken en ben je alleen maar bezig met het rijden van snelle rondetijden.”

Eerder dit seizoen won Beau, die gesteund wordt door Heijmans Autoverhuur en DTC Media, de eerste race in de strijd om het NK in Genk. “In de tweede race in Emmen had ik wat pech en moest ik helemaal van achteren komen. Gelukkig kon ik nog wel derde worden. Bij de derde race in Venray lag ik in de finalerace op de tweede plaats, maar viel ik helaas uit door een vette bougie. Gelukkig liep hier in Assen alles volgens plan en heb ik voor het eerst in mijn kartloopbaan een Nederlands kampioenschap behaald.”

De vier Nederlandse races voor het NK worden bovendien gecombineerd met vier races in België in het kader van de Wladoil Cup. “Bij de races in België is er een veel sterker deelnemersveld, maar ook dat ging goed. In iedere race heb ik goed kunnen rijden.”

Beau Heijmans Nederlands kampioen

Door de stand in de Benelux Cup mag Beau komende maand uitkomen op het WK in het Franse Le Mans. “Dat vind ik echt heel leuk. Ik kijk er enorm naar uit en wil teams over de hele wereld laten zien wat ik kan. Er zijn natuurlijk veel goede coureurs op het WK, maar ik wil me graag met hen meten. Ik probeer gewoon zo hoog mogelijk te eindigen.”

Beau geniet van het racen en dat zijn familie iedere race komt kijken. Vader Mike en zusje Puck zijn er het hele weekend bij, de rest van de familie moedigt hem bij de races aan. “Het is heel relaxed om zo’n weekend met mijn vader en zusje door te brengen. Al moet er natuurlijk wel gepresteerd worden.”

Beau Heijmans wil graag zijn sponsoren Heijmans Autoverhuur en DTC Media bedanken, zijn team en ook zijn vader, moeder en zusjes en alle familie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS