Karting • KNAF

KNAF Statement: "De nieuwe maatregelen gelden vier weken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 oktober 2020 20:30

KNAF Statement rond de gegeven PERSCONFERENTIE van premier Rutte van 13-10-2020 en de aangescherpte maatregelen per 14-10-2020. "Zoals jullie allemaal ongetwijfeld hebben vernomen heeft het kabinet dinsdag avond verscherpte maatregelen aangekondigd i.v.m. de verdere ontwikkeling van de Coronacrisis. Deze maatregelen houden een gedeeltelijke lockdown in. Voor de sport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De nieuwe maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur en gelden vier weken."

knaf knac nationale autosport federatie


DIT ZIJN DE BELANGRIJKSTE PUNTEN:
Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
Maximaal 4 personen mogen samen sporten.
Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
Er worden geen wedstrijden gespeeld.
Voor topsporters gelden uitzonderingen.
Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.
Publiek bij sport is niet toegestaan.
Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
(https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19)

WAT BETEKENT DIT VOOR DE AUTOSPORT?
De aangescherpte maatregelen hebben tot gevolg dat alle club en NK wedstrijden worden stilgelegd tot en met 10 november. Verdere uitwerking van de maatregelen zijn te vinden in het “Protocol Verantwoord Sporten” van het NOC*NSF dat te vinden is op onze website.

De onderstaande evenementen zijn aangemeld op de KNAF kalender en kunnen op basis van de nieuwe richtlijnen niet onder de auspiciën van de KNAF georganiseerd worden:

Autosporters met een topsportstatus vallen onder de uitzondering en mogen blijven deelnemen aan (inter)nationale relevante evenementen. Het gaat hierbij om sporters met een A-, HP-, Selectiestatus en topsporters met een NT-, IT-status die onderdeel uitmaken van Talent TeamNL. Daarbij mogen zij blijven trainen op de aangewezen topsportlocaties Circuit Zandvoort en TT Circuit Assen.

CURSUSSEN, TRAININGEN EN EXAMENS
Deze kunnen onder hele strikte voorwaarden, met goedkeuring van de veiligheidsregio, doorgaan. Alle maatregelen die gelden dienen in acht genomen te worden. Hierbij geldt een groepsgrootte van maximaal 30 mensen in een binnenruimte, op 1,5 meter afstand. En maximaal 250 mensen buiten in duidelijk herkenbare groepen van 4 personen op 1,5 meter. Hierbij geldt dat iedereen met een functie (officials, instructeurs, examinatoren, rijders, monteurs etc.) bij deze groep/groepen hoort. Iemand zonder functie mag niet worden toegelaten. Het doel en advies blijft om de reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.

Uiteraard vinden wij het spijtig deze kennisgeving te moeten doen en hopen wij dat deze gedeeltelijke lockdown van zo kort mogelijke duur is. Neem bij vragen of onduidelijkheden gerust contact op met het Federatiebureau van de KNAF.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS