Autosport NL • BMW 130i Cup

Slijtageslag in natte tweede race BMW 130i Cup op Zandvoort

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 5 oktober 2008 08:01

ZANDVOORT Luuk Glansdorp heeft de tweede race van de Samsung BMW 130i Cup op een nat Circuit Park Zandvoort gewonnen. De jonge rijder bleef ongedeerd tijdens de schermutselingen, maar zag wel oud F1-coureur Jan Lammers aan zich voorbij vliegen die haaks rechtsaf de bandenmuur in vloog. Niet alleen Lammers kende schade, ook Duncan Huisman en Bertus Sanders kwamen in de problemen, nadat Huisman spinde en achterwaarts Sanders tegen kwam. Jan Joris Verheul eindigde ondanks een drive through als tweede, voor Mickey Bertram.


In de eerste ronde werd het veld flink door elkaar geschud. Jan Lammers pakte na de rollende start vanaf plek drie de leiding in de wedstrijd, gevolgd door polesitter Dillon Koster en Luuk Glansdorp die vanaf de zesde stek vertrok. Bij het opgaan van de Hunzerug ging het mis. Bas Schothorst kreeg een klein tikje en nam in zijn slip alle pionnetjes mee die het GP circuit afscheidt van het nationale circuit. Na het scoren van deze strike kon hij achteraan aansluiten.

Niet veel later schakelde Duncan Huisman rivaal Bertus Sanders uit nadat Huisman achter een andere deelnemer spinde en met de achterkant de passerende Sanders hard raakte. Beide heren moesten de strijd staken. Iets meer naar voren zat Tim Coronel aan de staart van Mickey Bertram, die even later werd verschalkt. Glansdorp was het volgende prooi van de snelle coureur, maar kwam daar niet gemakkelijk voorbij.

Jan Joris Verheul nam in de vijfde ronde de leiding in de wedstrijd over van Jan Lammers na een fraaie inhaalactie op het rechte stuk. Maar hij kon hier niet lang van genieten omdat een drive through penalty werd opgelegd. Op datzelfde moment spinde Pieter Christiaan van Oranje van de baan en groef zichzelf vast in het grind.

De gevechten voor de podiumplaatsen werden steeds spannender. Rondenlang drong Dillon Koster aan bij Jan Lammers en deed enkele inhaalpogingen, terwijl Tim Coronel jongeling Luuk Glansdorp het leven zuur maakte. De ervaren Coronel kwam in de achtste ronde langs de rijder uit de BMW Drivers Trophy. Twee ronden later probeerde Koster bij het ingaan van de Tarzanbocht Lammers voor de tweede maal aan de buitenkant in te halen, waarbij Koster opnieuw op het grind werd gezet en Tim Coronel slim aan de binnenkant het duo verschalkte.

Jan Lammers eindigt in de muur


Een ronde later probeerde Koster het opnieuw bij Lammers , waarbij Glansdorp hetzelfde trucje als Coronel probeerde uit te halen. Lammers wist Koster achter zich te houden, maar stuurde bij het uitkomen van de Tarzanbocht naar links om te verdedigen richting Glansdorp en om de stilvallende Coronel te ontwijken. Lammers raakte Glansdorp en schoot haaks rechtsaf de bandenmuur in. Later passeerde Glansdorp zijn teamgenoot Koster voor de leiding in de wedstrijd die hij vervolgens niet meer afstond.

het podium

Met nog vijf minuten te gaan doken een aantal rijders wegens problemen in de pitstraat voor een korte stop of verdwenen permanent. Uiteindelijk finishten acht rijders met Luuk Glansdorp aan kop, voor Jan Joris Verheul die eerder in de wedstrijd een drive through penalty kreeg en jongeling Mickey Bertram. Bas Schothorst eindigde op een minuut achterstand als vierde met achter zich Tione Nagel, Tim Coronel, Dillon Koster en Lau Michielse.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS