Autosport NL • BMW 130i Cup

130i Cup: Verheul wint, Coronel derde met gehavende BMW +Update

Uitgegeven door Paul Stoffer • 1 juni 2008 12:59

ZANDVOORT In de felle gevechten om de podiumplaatsen ging er veel fout tijdens de tweede BMW 130i Cup race op Circuit Park Zandvoort. Jan Joris Verheul ging er in Noord-Holland met de zege vandoor en Allard Kalff werd knap tweede. Het meest indrukwekkende was echter de derde plaats van Tim Coronel, die een groot deel van de race met een hevig vervormde bolide reed.


Allard Kalff leidde het deelnemersveld van de BMW 130i Cup naar de Tarzan-bocht in de eerste ronde. Kalff behield knap zijn positie, waardoor het achter hem erg druk werd. De nummers twee tot en met zes vochten fel, waarvan Luuk Glansdorp het slachtoffer werd. De verrassende nummer drie van de eerste race kreeg een tik, waardoor hij even van de baan raakte. Luuk Glansdorp moest even later zijn race in de pits staken.

Aan het einde van de eerste ronde moest Kalff zijn leidinggevende positie afstaan aan Jan Joris Verheul. Verheul kreeg al heel snel gezelschap van Tim Coronel, die ongeveer dezelfde rondetijden reed als zijn voorligger. De derde plaats werd ingenomen door Duncan Huisman. De Ekris-rijder moest echter in de vijfde ronde opgeven toen zijn bolide plotseling snelheid verloor.

Halverwege de race kwamen de McGregor-wagens steeds dichterbij de leider in de wedstrijd. De race kreeg echter een heel andere wending toen de McGregor-wagens elkaar raakten in een duel en Tim Coronel in de rondte ging. Het chassis van de BMW was hevig vervormd, maar Coronel kon de wagen evengoed aan de finish krijgen. De wagen van Bas Schothorst had schade aan het linkervoorwiel dat op een gegeven moment los in de wielkast hing. Schothorst probeerde evengoed de race te eindigen en kwam met vier ronde achterstand over de finish.

Bas Schothorst is naderhand gediskwalificeerd wegens een heftig vergrijp waarin 'hij zichzelf en andere deelnemers in gevaar bracht', aldus de wedstrijdleiding.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS