Autosport NL • BMW 130i Cup

Luuk Glansdorp zegeviert na heftige slipstreamgevechten

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 9 juli 2008 08:34

ASSEN - Luuk Glansdorp kwam, zag en overwon op het TT-Circuit van Assen afgelopen weekend. De rijder van de Samsung BMW 130i Cup had nog nooit op het circuit gereden, maar realiseerde direct een fraaie vierde startpositie. Nadat hij in beide races knokte met toppers als Duncan Huisman en Tim Coronel, nam hij twee overwinningen uit de BMW Drivers Trophy mee naar huis.

Luuk Glansdorp wint tweemaal BMW Drivers Trophy

Nadat Glansdorp in de vrije training de baan had verkend, ving hij op zaterdag de belangrijke kwalificatie aan. Even had de rijder die ondersteund wordt door BMW Amsterdam de voorlopige pole position in handen, maar uiteindelijk doken een paar rijders onder zijn tijd waardoor de rijder met startnummer acht de eerste race vanaf de vierde startplek mocht beginnen. “Omdat je op Assen goed kunt ‘slipstreamen’, wilde iedereen achter de McGregor-rijders aansluiten omdat zij in de basis erg snel zijn. Hierdoor ontstond een gevecht voor de juiste posities en dat verpestte onze eerste drie ronden. Dan zijn de banden namelijk op zijn best. Dit was lastig, maar een vierde trainingstijd is prima op een baan waar ik nog nooit gereden had”, vond Luuk Glansdorp.

De eerste race ging de Certainty Racing-coureur voortvarend van start en pakte direct Tim Coronel doormiddel van een fraaie inhaalactie aan de binnenkant. Glansdorp sloeg direct een klein gaatje en ging op jacht naar de nummer twee. Een safety car zette echter een streep door de voorsprong, maar dit bracht hem wel dichter bij de kop van het veld. Bij de herstart zat de snelle rijder er goed bij, maar verloor uiteindelijk door een schakelprobleem zijn derde stek. “Ik kreeg hem in de hairpin helaas niet meer in mijn tweede versnelling en dat kostte mij twee plaatsen, maar hoe dan ook eindigde ik als eerste in de BMW Drivers Trophy”, aldus Glansdorp die de schade alsnog beperkt hield op een circuit die hij bij aanvang niet kende.

De vijfde finishpositie resulteerde in een zesde startplek voor de tweede race nadat de winnaar van de race één met een draai aan het ´Rad van Fortuin´ had bepaald dat de toptien op de grid zou worden opgedraaid. Na veel duw- en trekwerk in een chaotische openingsronde lag Luuk bij de eerste doorkomst vierde. Vervolgens hield het talent de eerste tien ronden de ervaren rijders Duncan Huisman en klassementsleider Bas Schothorst op zijn bumper. Glansdorp verdedigde met verve, alleen vergde dit veel van zijn banden. “Het lukte me heel lang om Duncan en Bas achter mij te houden, maar ik moest alle zeilen bijzetten. Dit vergde veel van mijn banden en daardoor moest ik hen een paar ronden voor het einde uiteindelijk laten gaan”, legde Luuk uit. “Maar ik won wederom de BMW Drivers Trophy die voor minder ervaren coureurs is bedoeld, dus daar ben ik zeer tevreden mee. Het waren gave en leerzame races waarbij ik veel heb kunnen vechten. Graag wil ik Peter Grondel nog bedanken voor de tips.”

Luuk Glansdorp mag in het weekend van 10 augustus opnieuw aantreden, dan werkt de Samsung BMW 130i Cup twee races af op het Belgische circuit van Zolder. “Net als Assen ben ik daar nog nooit geweest. Ik hoop van te voren te kunnen testen, want dat was voor dit weekend niet mogelijk. Waarschijnlijk scheelt dat, zodat ik opnieuw de strijd kan aangaan met de ervaren rijders”, sloot Glansdorp af.

Glansdorp bedankt de volgende bedrijven voor de ondersteuning: BMW Amsterdam, Karnekamp Autoschade, Luchtleiding.nl en Autojobs.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS