Autosport NL • BMW 130i Cup

Luuk Glansdorp toont uitzonderlijk talent

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 5 juni 2008 08:17

ZANDVOORT – Autocoureur Luuk Glansdorp heeft een fantastisch autosportweekend op Zandvoort achter de rug. De achttienjarige rijder uit Leiderdorp wist tijdens de Jubileumraces in de Samsung BMW 130i Cup veel toppers en geroutineerde piloten achter zich te houden waardoor hij op het podium eindigde in de hoofdcategorie en tevens een overwinning in de BMW Drivers Trophy behaalde. Helaas wordt het talent niet altijd beloond. De veelvoudig Nederlands kartkampioen werd in 2005 wereldkampioen karting en won vervolgens een BMW Scholarship waardoor hij kon deelnemen aan de Duitse Formule BMW, een opstapklasse waarin ook de huidige F1-piloten Nico Rosberg en Sebastian Vettel hun autosportcarrière zijn gestart.

Luuk Glansdorp tweemaal op het podium!

Helaas kon Glansdorp niet de astronomische budgetten voor de Formule BMW Europe of Formule Renault 2.0 vinden. Om toch te racen werd de BMW 130i Cup als een mooi alternatief beschouwd. In deze klasse zijn rijders actief van het kaliber Tim Coronel, Duncan Huisman en Jan Lammers.

Omdat de deal vlak voor Pinksteren rond kwam, kon de auto toen niet uit elkaar gehaald en gereviseerd worden. Voor aanvang van de Jubileumraces was dit wel het geval, waardoor de auto niet meer te vergelijken bleek met het voorgaande raceweekend. De snelheid van Glansdorp bevestigde dat. In de tweede kwalificatie zette de rijder uit het Certainty Racing Team een tweede tijd neer. “We verbaasden onszelf in de kwalificatie door de tweede tijd te rijden. Mijn complimenten aan het team dat hard gewerkt heeft om een goede auto neer te zetten”, zei Luuk Glansdorp.

Nadat de snelste tijd uit de eerste en tweede kwalificatie waren gecombineerd, mocht Glansdorp de eerste race vanaf de derde positie vertrekken. Vanaf de start hield de ‘rookie’ de zeer ervaren Duncan Huisman knap achter zich. “Ik kwam bij de start goed weg en kon Duncan voorblijven. Het was wel erg spannend omdat hij enige druk opbouwde. Maar in de eindfase van de race kwam ik in mijn ritme en reed ik zelfs weg van hem”, vertelde Luuk Glansdorp die tevens de snelste raceronde wist te claimen. Als derde passeerde het jonge talent de finishvlag, maar omdat een tegenstander na de tweede wedstrijd ook voor de eerste race werd gediskwalificeerd, behaalde Luuk uiteindelijk acht punten met zijn tweede plaats. Dankzij deze prestatie mocht hij ook de hoogste trede van het podium bij de BMW Drivers Trophy betreden.

De tweede race was echter van korte duur. Vertrokken vanaf de zesde positie, omdat de top-acht rijders van race één werden omgedraaid voor de tweede wedstrijd, kreeg Glansdorp twee duwtjes waardoor hij direct de race moest staken. “Het was kort maar krachtig”, lichtte de rijder die ondersteund wordt door BMW Amsterdam na de race toe. “Het was een drukke situatie waarbij ik een tik van achteren kreeg en mijn stuurstang krom raakte. Maar we hebben in korte tijd ontzettend veel progressie geboekt en het is goed om te weten dat ik erbij zit. Zeker gezien de eerste podiumplaats tussen de ‘big boys’ en de overwinning in de BMW Drivers Cup. Ik krijg weer het gevoel van winnen. Of het nu in de Formule Renault 2.0 of Formule BMW is, of tussen de grote jongens als Tim Coronel en Duncan Huisman in de BMW 130i Cup, als ik het winnende gevoel maar heb!”

De snelle Luuk Glansdorp is echter nog op zoek naar een stukje support. Bedrijven die deze talentvolle rijder graag willen ondersteunen, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Wilko van Vegten via telefoonnummer 06-53204497.

Luuk bedankt de volgende bedrijven voor hun enthousiaste support: BMW Amsterdam, Luchtleiding.nl, Karnekamp Autoschade en Autojobs.

Het volgende raceweekend van de Samsung BMW 130i Cup staat gepland op 6 juli op het TT-Circuit van Assen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS