Autosport NL • BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Tim Coronel houdt met zege de titel in zicht

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 26 oktober 2008 08:31

ZANDVOORT Tim Coronel heeft dankbaar de eerste race van de Samsung BMW 130i Cup tijdens de Formido Finaleraces op zijn naam geschreven nadat teamgenoot en tevens titelfavoriet Bas Schothorst vanaf de koppositie spinde. Hierdoor bedraagt de achterstand van Coronel op zijn teamgenoot nog maar drie punten.

Tim Coronel wint de race voor Jan Joris Verheul

Bij de start behield Bas Schothorst nipt de leiding in de wedstrijd, voor Bertus Sanders en Mickey Bertram. Vooraan bemoeiden Duncan Huisman en Tim Coronel zich ook om de podiumplaatsen. Schothorst sloeg al snel een gaatje, maar verloor de controle over zijn BMW en eindigde in het grind. Later zou hij zijn weg met een ronde achterstand nog wel vervolgen.

Bertus Sanders nam dankbaar de leiding over en vergrootte zijn voorsprong naar Coronel en Jan Joris Verheul die de derde plaats had overgenomen. Terwijl Luuk Glansdorp met een lekke band de pitstraat opzocht , verloor Sanders snel veel terrein. Coronel en Verheul drongen aan, waarbij de McGregor-rijder op pure snelheid de koploper op het rechte stuk kon verschalken. Later volgde een prachtig zij-aan-zij gevecht tussen Sanders en Verheul waarbij de rijder van het Renova Euser Team aan het langste eind trok en de tweede plaats overnam. In de laatste ronde kreeg Sanders ook concurrent Duncan Huisman om de oren.

Tim Coronel won de tien ronden durende race met zeven tienden van een seconde voorsprong op Jan Joris Verheul. Duncan Huisman eindigde als derde. Coronel bepaalde na een draai aan het Rad van Fortuin dat hij de tweede race vanaf de achtste plaats mag vertrekken. Pieter Christiaan van Oranje werd achtste in deze race en krijgt om die reden de eer om race twee vanaf pole te mogen beginnen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS