Autosport NL • BMW 130i Cup

Duncan Huisman snel onderweg: "Het was leuk tot ik rond ging"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 7 juli 2008 09:19

ASSEN - Traditiegetrouw worden de autoraces op Circuit Park Zandvoort afgewisseld met uitstapjes naar het Drentse Assen en het Belgische Zolder. Ter gelegenheid van het Dutch Power Pack Festival 2008 was het dit weekend de beurt aan het TT-Circuit. Een uitdagende racepiste waar Ekris Motorsport met twee bolides aan de start van de Samsung BMW 130i Cup verscheen. Duncan Huisman (Rotterdam) was de snelste in de training en vertrok de eerste race van pole position. In die openingsrace moest hij zijn meerdere erkennen in Bas Schothorst en eindigde dus als tweede. Door het zogenoemde rad van fortuin (waarbij de winnaar van de eerste race met een rad de startposities van de tweede race bepaald –red.), begon Duncan zijn tweede optreden vanuit de achterste gelederen, maar wist op te klimmen naar een vijfde positie. De 17-jarige Mickey Bertram (Aerdenhout) debuteerde dit weekend binnen het team van Ekris Motorsport en deed dat bijzonder sterk. Vanaf de achtste startpositie begon hij aan zijn eerste race die met een zesde plaats eindigde en in zijn tweede optreden werd hij zevende. Beide resultaten betekenden ook een dubbele tweede plaats in de BMW Drivers Trophy.

Duncan huisman aan het pushen

Duncan Huisman toonde zich na de training tevreden: ”In de eerste sessie was ik de snelste en pakte voldoende voorsprong om ook na de tweede trainingssessie op pole te staan. Voor die tweede training hadden we nog wat aan de auto gewijzigd om in de eerste race beter uit te komen. Ik kwam goed weg en kon het grootste deel van de race aan de leiding rijden. Ik had een mooi gevecht met Bas Schothorst, maar door mijn onderstuur kon hij telkens naar mij toe remmen en gaatjes dichtrijden, die ik op andere delen van het circuit wist te slaan. In die strijd passeerde hij mij in de slotfase en ondanks aandringen van mijn kant lukte het niet de overwinning terug te pakken. Jammer maar er zat niet meer in. Door die omgekeerde startvolgorde begon ik als negende aan de tweede race maar kon in de eerste ronden de nodige plaatsen goedmaken. Daarmee reed ik in een groepje met Bas Schothorst, Tim Coronel en mijn nieuwe teamgenoot Mickey Bertram. Het was leuk tot ik een keer hard moest remmen en rond ging. Vervolgens weer van voren af aan beginnen, maar door de mindere banden aan het einde van de race zat er niet meer in dan een vijfde plaats. Ondanks dat heb ik wel twee leuke races gereden en voor de volgende races zullen wij nog wat technische veranderingen aan de auto doen om nog beter te eindigen.”

Voor Mickey Bertram was dit eerste weekend binnen het Ekris Motorsport Team bijzonder leerzaam. “Zaterdag heb ik samen met Duncan gereden en gekeken waar ik nog kon verbeteren. Assen ligt mij als circuit goed en eigenlijk ging het allemaal best wel lekker. Je merkt dat het een zeer ervaren team is, waar je als rijder altijd weer op terug kunt vallen. In de eerste race maakte ik niet alleen twee plaatsen goed, maar had ook leuke gevechten met andere rijders. In de tweede race zat ik in een groep waar flink gestreden werd. Absoluut leuk en leerzaam en nadat ik ook Dillon Koster nog inhaalde werd ik zevende en pakte net als in de eerste race de tweede plek in de Drivers Trophy. Op zich dus een goed begin bij dit team, maar ik wil de volgende keer toch proberen hoger te eindigen,” aldus Bertram na afloop.

Ekris Motorsport wordt dit jaar ondersteund door: Fortress Building Creativity, Vero Manpower, Certina Watches, DSP, Castrol, VDH Architekten BNA, Ekris, Bertram en Brood, McGregor, AV Lichtplanners en Lunchroom bij Bomans.


Uitslag Samsung BMW 130i Cup DPPF 2008 (1e race):
1. Bas Schothorst 10 ronden in 22.58.182; 2. Duncan Huisman op 0.325; 3.Tim Coronel op 2.890; 4. Bertus Sanders op 3.190 en 6. Mickey Bertram op 11.356

Race 2:
1.Jan Joris Verheul 16 ronden in 31.09.348; 2. Bertus Sanders op 0.451; 3. Tim Coronel op 2.202; 4. Bas Schothorst op 2.657; 5. Duncan Huisman op 3.474 en 7. Mickey Bertram op 18.262. .

Stand na acht races:
1. Bas Schothorst 61; 2. Tim Coronel 51; 3. Bertus Sanders en Jan Joris Verheul 39; 5. Duncan Huisman 35.

Volgende race: 11 augustus Zolder

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS