Autosport NL • BMW 130i Cup

Ekris Motorsport succesvol in allerlaatste BMW 130i Cup weekend

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 oktober 2008 14:12

Zandvoort - De Finaleraces op Circuit Park Zandvoort betekenden ook het einde van drie jaar Samsung BMW 130i Cup. Voor Ekris Motorsport, dat zich voor de hele periode aan deze Cup verbond, werd het een weekend met een gouden randje. De jonge en talentvolle Mickey Bertram uit Aerdenhout wist in n van de Ekris BMWs de allerlaatste race uit deze serie winnend af te sluiten. Teamgenoot Duncan Huisman mocht na afloop van de eerste race al naar het podium om daar de beker, behorend bij de derde plaats op te halen. In de tweede race zou de routinier net buiten het podium eindigen.


Beide Ekris Motorsport coureurs werkten ook dit weekend eendrachtig samen en dat bracht ze voor de eerste race prima uitgangsposities. Mickey Bertram stond als derde op de startgrid en was 2/100 van een seconde sneller dan Duncan Huisman, die hem op die tweede startrij flankeerde. Duncan Huisman: "Ik heb Mickey op sleeptouw genomen en dat liep echt lekker. Onze tijden ontliepen elkaar weinig en daarmee stonden we direct achter titelkandidaten Bas Schothorst en Bertus Sanders, maar voor de rest van de kanshebbers en andere snelle mannen. Het is voor mij leuk om te zien hoe zon jong talent als Mickey zich in korte tijd heeft ingepast binnen ons team en nu tot deze resultaten komt."

Namens het teammanagement onderschrijft Stian Boers dat volledig. "Als Ekris Motorsport willen wij jonge mensen kansen geven om binnen een ervaren raceteam dingen te leren om daar mee verder te komen. Iedereen weet dat Mickey halverwege het seizoen bij ons is ingestapt en wanneer je naar zijn prestaties kijkt zie je een stijgende lijn. Het resultaat van zijn talent en een goede teaminzet."

De eerste BMW race van dit Finaleweekend kende de nodige spanning. Niet binnen het Ekris Motorsport Team, maar wel bij de titelkandidaten. Van hen verspeelde Bas Schothorst door een uitstapje naast de baan uiteindelijk al zijn kansen op punten. Vervolgens was voor zowel Bertram als Huisman zaak om bij te blijven. Voor laatstgenoemde lukte dat het best. Huisman bekroonde zijn race met een derde plaats. Terwijl er voor Bertram niet meer dan een zevende plaats op de finishlijn lag.

Die positie bracht hem via het bekende Rad van Fortuin een plaats op de eerste rij bij de start van de tweede race. Die onder nog nattere omstandigheden verreden werd. Mickey Bertram toonde ook ditmaal zijn talent en ging de strijd met alle groten aan. Mede door de snelste rondetijd wist hij uiteindelijk de race op zijn naam te schrijven en pakte de volle puntenwinst.

Voor Huisman begon de tweede race al gelijk met een tik van Jan Joris Verheul, waardoor de Ekris-coureur nog voor de eerste passage van de Tarzanbocht al achterstevoren stond. Huisman: "Dan wordt het moeilijk om weer naar voren te komen. Het weer was slecht en de baan spiegelglad. Ondanks dat kon ik weer aansluiting bij de Top 5 vinden, maar daarna was het moeilijk om meer plaatsen te winnen. Bij die tik in de beginfase was de achteras weer geraakt en stuurde de auto een stuk minder. Dan mis je dus net de afstelling die nodig is om verder naar voren te komen. Jan Joris moest nog een keer naar binnen waardoor ik een plek won, maar meer dan die vijfde plaats zat er niet. Verder was mijn auto tussen de eerste en de tweede race verkocht, dus ik moest m ook het liefst heelhuids aan de finish brengen. Dat is op zich redelijk goed gelukt, want deze schade is goed te herstellen. Ik vind wel dat Mickey het super deed. Ik weet hoe moeilijk deze baan was en dan is het natuurlijk schitterend dat hij onder die zware omstandigheden de laatste race van deze klasse heeft gewonnen. Een klasse waarin ik de nodige pech kende. Ik heb absoluut betere jaren met BMW gehad en denk dat Duncan Huisman en de BMW 130i Cup elkaar geen geluk hebben gebracht. De nodige schade, lekke banden, naar mijn idee wel eens discutabele straffen. Nee, het is niet de combi van voorheen met BMW. Laten we hopen dat er nieuwe tijden komen. Natuurlijk rijd ik nog in de Zandvoort 500 en voor volgend jaar zal veel afhangen van de GT4 homologatie voor de nieuwe BMW M3. Daarover valt later deze week een beslissing. De FIA WTCC races in Macau staan vooralsnog niet op het lijstje van de komende periode", besluit Huisman.

Ekris Motorsport wordt dit jaar ondersteund door: Fortress Building Creativity, Vero Manpower, DSP, Castrol, Ekris, Bertram en Brood, McGregor, AV Lichtplanners en Lunchroom bij Bomans.

Uitslag Samsung BMW 130i Formido Finaleraces (1e race):
1. Tim Coronel 10 ronden in 21.16.525; 2. Jan-Joris Verheul op 0.709; 3. Duncan Huisman op 5.326; 4. Bertus Sanders op 6.078 en 7.Mickey Bertram op 16.656.

Race 2:
1.Mickey Bertram 16 ronden in 34.30.190; 2. Bertus Sanders op 1.319; 3. Bas Schothorst 10.090; 4. Tim Coronel op 10.441 en 5. Duncan Huisman op 13.224.

Stand na 14 races:
1. en kampioen Bas Schothorst 87 punten; 2. Tim Coronel 83; 3. Bertus Sanders 76; 4. Jan Joris Verheul 73; 5. Duncan Huisman 59; 6. Luuk Glansdorp 36; en 7. Mickey Bertram 29.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS