Autosport NL • BMW 130i Cup

Mickey Bertram stapt over naar BMW 130i Cup bij Ekris Motorsport

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 28 juni 2008 12:22

Veenendaal – Aerdenhout, 28 juni 2008. In zijn eerste racejaar reed Mickey Bertram afgelopen seizoen regelmatig in de kop van het BMW 130i veld mee. De zeventienjarige scholier uit Aerdenhout wist zelfs de Drivers Cup op zijn naam te schrijven. Ondanks die titel koos Bertram er aanvankelijk voor om dit jaar in de Renault Clio klasse uit te komen. Een besluit waar hij nu op terugkomt en zijn overstap naar de hem bekende BMW 130i-Cup verklaart. Hij rijdt zijn eerste twee races op 6 juli tijdens het Dutch Power Pack Festival op het TT circuit in Assen.

Mickey Bertram stapt over naar BMW 130i Cup bij Ekris Motorsport

“Ik heb jaren gekart en ben in 2004 zelfs Nederlands Kampioen geweest. Daarna heb ik de nodige kartraces in diverse andere Europese klassen gereden, maar telkens ontbraken er voldoende sponsorgelden om echt een heel seizoen aan deel te nemen. Vorig jaar kon ik met steun van mijn sponsors een heel jaar in de Samsung BMW 130i Cup uitkomen. De Koningsklasse, waarin ik graag reed en vaak erg goed meekwam. Zeker omdat het mijn eerste autoracejaar was, ging het eigenlijk steeds wat beter en eindigde ik als winnaar van de Drivers Cup. Toch koos ik dit jaar voor de Clio’s en dat ging redelijk maar niet echt heel erg goed. De snelheid en de achterwielaandrijving van de BMW bleven trekken. Toen de organisatie mij vroeg om een gastenrace te komen rijden, kwamen we weer met elkaar in gesprek. Er bleek nog een plaats vrij binnen het team van Ekris Motorsport en daar heb ik niet al te lang over nagedacht. Ook omdat mijn sponsors achter dit besluit stonden. Bij Ekris Motorsport is Duncan Huisman mijn teamgenoot en dat is natuurlijk iemand met erg veel ervaring die mij veel kan leren. Verder komt het moment ook heel goed uit, want ik ben net klaar met mijn schoolexamens en tijdens het raceweekend op Assen hoop ik te weten of ik geslaagd ben. Of ik dit jaar nog aan de Drivers Cup (voor beginnende coureurs in de klasse-red.) mag meedoen weet ik eerlijk gezegd niet. Ik heb natuurlijk ook al aan wat races niet meegedaan en het is maar de vraag of ik daar nog hoog zou kunnen eindigen. Maar als het mag wil ik er zeker voor gaan om zo hoog mogelijk te eindigen. Verder wil ik zoveel mogelijk rijden en leren. Assen is zeker een favoriet circuit waar ik vorig jaar goed reed, dus wie weet wat er uit komt!”, aldus Mickey Bertram.

Ekris Motorsport is enthousiast over deze jonge talentvolle rijder binnen haar gelederen. Teammanager Stian Boers van het Ekris Motorsport 130i Team daarover: “In het verleden hebben wij diverse jonge talenten zoals Chris van der Drift, Ho-Pin Tung , Yelmer Buurman, maar ook Ricardo van der Ende geholpen tijdens hun racecarričre. Vorig jaar waren wij al onder de indruk van Mickey Bertram zijn prestaties, dus toen deze mogelijkheid zich voordeed hebben wij geen moment getwijfeld en hem binnen ons team opgenomen. Daarmee strijden wij vanaf de races in Assen weer met twee BMW’s 130i in de Cup en ik denk dat dit ook een goede ontwikkeling is. Wij geloven in deze klasse met zijn snelle bolides waarin zowel zeer ervaren als jonge talentvolle rijders uitkomen. Door de ervaring van ons team en Duncan kunnen wij Mickey veel leren en hem daarmee ook een stuk verder helpen naar betere prestaties.”

Mickey Bertram wordt in de Samsung BMW 130i Cup ondersteund door: Ekris, Bertram en Brood, McGregor, AV Lichtplanners en Lunchroom bij Bomans en de teamsponsors: DSP, Fortress, Castrol, Vero Manpower.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS