Autosport NL • BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Verheul wint gevechtrijke tweede race

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 6 juli 2008 15:28

ASSEN Jan Joris Verheul heeft de tweede race van de Samsung BMW 130i Cup op zijn naam geschreven. Bij de start sloeg hij een gaatje, maar zag Bertus Sanders naderen. Samen streden zij om de zege, waarbij later Tim Coronel zich er ook nog mee ging bemoeien. Echter won Verheul, voor Sanders en Coronel.Nadat Bas Schothorst via het Rad van Fortuin had bepaald dat de toptien van de eerste race op de startgrid van de tweede wedstrijd werd opgedraaid, mocht Jan Joris Verheul vanaf pole position vertrekken. Dit deed hij met verve en schoot als een raket weg. Tione Nagel hield de mensen aan kop op en moest dat bekopen met een tik van een andere deelnemer, waardoor hij achteraan zijn weg kon vervolgen. Terwijl de strijd om de tweede plek losbarste met Bertus Sanders, Dillon Koster, Luuk Glansdorp en Tim Coronel. Koster was het eerste slachtoffer die ondanks heftig verdedigen toch de heren achter hem voor zich moest laten gaan.

Glansdorp probeert met succes aan te haken bij Coronel

Glansdorp verdedigde zich hevig en wist een paar ronden concurrent Coronel achter zich te houden. Echter kwam de ervaren rijder er voorbij, maar toch kon Glansdorp even aanhaken. Vervolgens kreeg de jonge rijder het aan de stok met Bas Schothorst en Duncan Huisman. Enkele ronden wist hij zijn positie te verdedigen, maar toen hij een stukje kunstgras meenam verloor moest de rijder gesteund door BMW Amsterdam het duo voor laten gaan.

de kopgroep

Sanders dichtte het gat naar Verheul en streed de laatste vijf ronden om de zege. Duncan Huisman kwam Schothorst voorbij en reden samen richting Tim Coronel die op zijn beurt wist aan te haken bij het leidende duo. De laatste twee ronden probeerde de McGregor-rijder het een en ander, maar hij kwam er niet voorbij en finishte als derde achter Jan Joris Verheul en Bertus Sanders.

Champagne!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS