Autosport NL • BMW 130i Cup

De topevenementen van 2013 op het Circuitpark Zandvoort + KALENDER

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 februari 2013 17:59

Zandvoort - Ook in 2013 worden autosportliefhebbers getrakteerd op een rijkelijk gevulde en gevarieerde evenementenkalender op Circuit Park Zandvoort. Op de kalender prijken traditionele evenementen, zoals de Kruidvat Gillette Paasraces, de Pinksterraces, de Trophy of the Dunes en de Formido Finaleraces. Tevens maakt het spectaculaire DTM-weekend weer onderdeel uit van het jaarprogramma, evenals de tweede editie van de bijzonder populaire Historic F1 Grand Prix Zandvoort. En komt voor het eerst de spectaculaire Auto GP naar Zandvoort.

Historic Grand Prix van Nederland Circuit van Zandvoort

GT’s in actie op Zandvoort
Liefhebbers van GT-bolides kunnen in 2013 volop genieten van al het moois dat de kalender hen te bieden heeft. Een van de hoofdattracties is de FIA GT Series, die tijdens het Masters-weekend in actie komt. Een nieuw GT-kampioenschap, wat is ontstaan uit het FIA GT World Championship. Het publiek kan zich opmaken voor twee agressieve GT semi-sprintraces met onder andere de McLaren MP4-12c, Ford GT, Mercedes-Benz SLS AMG GT3 en andere GT3-racewagens. Daarnaast zal ook de Trophy of the Dunes, op 7 en 8 september, een absoluut seizoenshoogtepunt zijn. De hoofdrol is daarbij voor het Avon Tyres British GT Championship, met indrukwekkende GT-krachtpatsers als de Audi R8 LMS Ultra, Ferrari 458 Italia GT3, Lamborghini Gallardo LP600 en de McLaren MP4-12c. Ook de Supercar Challenge is tijdens dat weekend aanwezig op Circuit Park Zandvoort, met niet alleen de Supersport en Sport-divisies, maar ook met de ‘dikke kanonnen’ uit de GT-divisies. Het internationale weekend wordt gecompleteerd met de Britse Mini Challenge, het Dutch Power Pack en het HDI-Gerling Dutch GT Championship.

Historic GP Circuit van Zandvoort

Historisch topweekend krijgt vervolg
Met maar liefst 31.500 bezoekers, prachtige autosport en een fantastische sfeer, kon de organisatie van Circuit Park Zandvoort zich geen betere première bedenken van de Historic Grand Prix Zandvoort. Van 30 augustus tot en met 1 september 2013 staat de tweede editie van het historische race-evenement op de kalender. Ook ditmaal zullen drie startvelden met historische F1-bolides aan de start verschijnen. De verwachting is daarbij dat de startvelden nog voller zullen zijn, nu ook andere bezitters van klassieke racewagens hebben gehoord van het bijzondere evenement op Circuit Park Zandvoort.
Ook de series met diverse historische toerwagens, sportscars en GT’s zijn van de partij, net als de befaamde Formula Junior Cars en de Historic Monoposto Racing-serie.

Start DTM Circuitpark Zandvoort

DTM: geduw in de duinen
De vernieuwde DTM maakte vorig jaar een verpletterende indruk op de Zandvoortse racefans. Zelden was een DTM race zo spectaculair en spannend, als de wedstrijd op Circuit Park Zandvoort. Ook voor 2013 staat een DTM-race gepland op de Zandvoortse racepiste. BMW greep in zijn comeback jaar direct de titel en Audi en Mercedes-Benz lijken meer dan ooit gebrand op revanche. Met de stoere DTM-toerwagens wordt gestreden om elke centimeter asfalt en contact wordt daarbij niet geschuwd. Het publiek kan zich dan ook op 27, 28 en 29 september gereed maken voor een sensationeel raceweekend. Voeg daarbij de deelname van het nieuwe FIA European Formula 3 Championship, de Porsche Carrera Cup en wedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en je kunt stellen dat het DTM-weekend ook in 2013 weer een absoluut hoogtepunt is op de kalender van Circuit Park Zandvoort.

Dutch Power Pack: sterke series op nationaal niveau
Traditioneel vormen de Kruidvat Gillette Paasraces de start van het nationale autosport seizoen. Naast wedstrijden van het Burando Production Open, staan ook openingsraces op het programma van de Formido Swift Cup en de Dutch Renault Clio Cup. Daarnaast zijn Dutch Power Pack Series vertegenwoordigd bij de Pinksterraces (18 en 20 mei), Masters of Formula 3 (5 t/m 7 juli) en de Trophy of the Dunes (6 t/m 8 september). Het nationale autosportseizoen wordt afgesloten met de Formido Finaleraces op 12 en 13 oktober. Tijdens datzelfde finaleweekend is ook de Avon Tyres European GT4 Trophy te gast voor de seizoensafsluiting.

Gevarieerde thema-evenementen
Naast de bekende race festiviteiten, sieren tevens een aantal bijzondere evenementen de kalender, waaronder het 18e Duitse Autosport Festival, een evenement georganiseerd door 402 Automotive op zondag 14 april. Twee weken later is de organisatie wederom aanwezig op het evenemententerrein, maar ditmaal voor de American Sunday, een dag die vooral in het teken staat van Street Legal Sprints en burn-out demonstraties. Op 8 en 9 juni is Circuit Park Zandvoort het toneel van het Caterham EuroFest. Bij dit internationale clubrace-evenement zullen diverse Caterham raceseries acte de présence geven. Een andere clubrace-meeting wordt gevormd door Kronos Events met de Benelux Open Races op 15 & 16 juni. Hierbij is een hoofdrol weggelegd voor de BE Trophy, waar met verschillende VW Funcup-auto’s om de zege wordt gestreden. Op 30 juni wordt Circuit Park Zandvoort in een Italiaans jasje gestoken tijdens Italia a Zandvoort. Naast de meest exclusieve auto’s, is er ook aandacht voor Italiaans eten en vele lifestyleproducten uit het land van de ‘tricolore’.
Liefhebbers van Alfa Romeo zullen ook met plezier uitkijken naar het Spettacolo Sportivo op 24 en 25 augustus. Naast diverse club-sessies, zijn er ook races van de Alfa Romeo Challenge. Op zondag 6 oktober wordt er vervolgens onder de vlag van 402 Automotive gestreden om de prijzen tijdens de AutoMaxx Super Sunday. Zo worden de finales verreden van de Time Attack en de Shootout.

Klassiekers
Liefhebbers van klassiekers en historische raceseries kunnen, naast de tweede editie van de Historic Grand Prix Zandvoort, ook nog volop genieten van andere evenementen. Op 11 en 12 mei organiseert de Historische Auto Ren Club (HARC) de State of Art Historic Zandvoort Trophy, met op zondag een speciale thema paddock genaamd “Great British”. Ook op 11 augustus is er veel te zien en te beleven voor de ‘classics-fan’, want dan is 402 Automotive op Circuit Park Zandvoort te gast voor het Nationaal Oldtimer Festival. Diverse merkenclubs zijn aanwezig en tevens heeft men de mogelijkheid om met de eigen klassieker een aantal ronden op het circuit te rijden.
Op diezelfde zondag is er ook volop aandacht voor verschillende Porsches, tijdens het evenement ‘Paddock Porsche’.

Nieuw op de kalender: Cycling Zandvoort
Circuit Park Zandvoort kent, naast de vele autosport-evenementen, ook een groei in het aantal non-automotive events op de Zandvoortse duinenpiste. Zo staat Circuit Park Zandvoort in het weekend van 25 en 26 mei geheel in het teken van Cycling Zandvoort. Fietsplezier staat dit weekend hoog in het vaandel. Niet alleen voor de recreatieve-wielrenners ligt er met een heuse 24-uursrace een stoere uitdaging in het verschiet, ook voor families, mountainbikers en andere fietsliefhebbers is er tijdens Cycling Zandvoort veel te zien en veel te beleven. Op de website www.cyclingzandvoort.nl kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de diverse onderdelen.

De kalender voor het nieuwe seizoen wordt daarnaast gesierd door de zesde editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Het succesvolle hardloop evenement voor jong en oud vindt plaats op zondag 24 maart. Wandelaars zijn welkom op zaterdag 23 maart, voor de ‘30 van Zandvoort’.

Bezoekers van Circuit Park Zandvoort hoeven zich dus ook in 2013 geen enkel moment te vervelen en zij kunnen ook ditmaal weer genieten van een fantastisch jaar. Meer informatie over de evenementen is te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl).

Kalender Circuit Park Zandvoort 2013
3 maart Final 4 (WEK)
23 maart 30 van Zandvoort
24 maart Runners World Zandvoort Circuit Run
30 maart & 1 april Kruidvat Gilllette Paasraces
14 april 18e Duitse Autosport Festival
28 april American Sunday
11 & 12 mei State of Art Historic Zandvoort Trophy & Great British
18 & 20 mei Pinksterraces
25 & 26 mei Cycling Zandvoort
8 & 9 juni Caterham EuroFest
15 &16 juni Benelux Open Races
30 juni Italia a Zandvoort
5 - 7 juli Masters
11 augustus Nationaal Oldtimer Festival & Paddock Porsche
24 & 25 augustus Spettacolo Sportivo Alfa Romeo
30 aug. - 1september Historic Grand Prix Zandvoort
6 - 8 september Trophy of the Dunes
27 - 29 september DTM
6 oktober AutoMaxx Super Sunday
12 & 13 oktober Formido Finaleraces
9 november Zandvoort 500 (WEK)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS