Autosport NL • BMW 130i Cup

Bertram wint laatste race, Bas Schothorst BMW 130i Cup-kampioen

Uitgegeven door Paul Stoffer • 26 oktober 2008 12:59

ZANDVOORT In de allerlaatste race van het BMW 130i Cup-seizoen vochten Tim Coronel en Bas Schothorst uit, wie er met de titel naar huis mocht. Na een vrij rusitge race, had Bas Schothorst genoeg aan zijn derde plaats om het kampioenschap in de wacht te slepen. Tim Coronel werd door zijn vierde positie vice-kampioen.Polesitter Pieter Christiaan van Oranje kwam niet lekker weg en Mickey Bertram kwam in de Tarzanbocht langszij. Al snel werd de prins verder terugverwezen naar de achtste positie. Bertus Sanders bemachtigde de tweede positie, gevolgd door Jan Joris Verheul. Sanders had echter zichtbaar moeite om zijn BMW op de baan te houden en leverde door een aantal foutjes een aantal plaatsen in.

In de derde ronde verschalkte Jan Joris Verheul zijn voorligger voor de leiding in de wedstrijd. Bas Schothorst pakte op zijn beurt de derde positie, ten koste van zijn teamgenoot Tim Coronel. Jan Joris Verheul zag zijn kansen op de titel verdwijnen toen hij na zes raceronden binnen moest komen voor een nieuw linkervoorwiel. Mickey Bertram kreeg hierdoor de leiding in de wedstrijd weer terug, terwijl Bertus Sanders de beide McGregor-wagens passeerden voor de tweede plaats.

Ondanks dat Bertus Sanders dicht in de buurt van Mickey Bertram wist te blijven, kwam de overwinning voor Bertram niet meer in gevaar. Sanders eindigde op een ruime seconde op de tweede plaats, gevolgd door de kersverse kampioen Bas Schothorst. Tim Coronel werd vierde, gevolgd door Duncan Huisman en Luuk Glansdorp.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS