Autosport NL • BMW 130i Cup

Duncan Huisman: "In de aanval en in een keer al mijn vermogen kwijt"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 2 juni 2008 08:40

Tegenslag voor Ekris Motorsport in BMW 130i Cup tijdens Jubileumraces

Zandvoort – 1 juni 2008. In de dubbele race van de Samsung BMW 130i Cup tijdens de Jubileumraces op Circuit Park Zandvoort, verdedigde Duncan Huisman als enige de kleuren van Ekris Motorsport. De training op zaterdag bracht hem uiteindelijk een vierde startplaats, een positie die hij in de eerste race op de vroege zondagochtend wist vast te houden. Zijn tweede raceoptreden in het weekend dat het circuit haar zestigjarig bestaan vierde, begon voor de Rotterdammer vanaf de vijfde positie en eindigde spijtig genoeg met een voortijdige uitval.

Duncan Huisman vertelde na afloop van de eerste race: “Dit weekend reden wij definitief met het nieuwe motormanagementsysteem en op zich ging dat prima. Omdat wij voor de eerste training de remblokken en – schijven hadden vernieuwd moest ik die eerst nog even inremmen, maar vervolgens voelde de auto goed aan. Tijdens het rijden kwamen wij er achter weer niet de snelste te zijn. Op zich vreemd, want in de auto had ik het gevoel dat ik een goed en snel rondje reed maar op de klok kwam dat niet echt tot uiting. Echt aangeven waar ‘m dat nou in zit kan ik niet. De start van de eerste race verliep probleemloos. De mannen voor mij kwamen prima weg, dus een plaatsje opschuiven zat er niet in. Ik sloot als vierde aan bij Luuk Glansdorp. Een jonge rijder die het goed en netjes doet. In de eerste ronden was ik wel wat sneller maar zoals wel vaker in het racen is er bij komen één en er voorbij komen nog iets anders. Hij hield de gaatjes keurig dicht, zelfs toen hij halverwege een foutje maakte, herstelde hij dat direct en daarmee kwam ik er weer niet voorbij. In de laatste ronden meldde Tim Coronel zich op mijn achterbumper, maar ook voor hem gold: Er bij komen is één, er voorbij is iets anders. Met een wat verdedigende lijn wist ik hem tot op de finishlijn achter mij te houden. Maar heel eerlijk: Het verschil was klein!”

De tweede race telde 16 ronden met een rollende start. Huisman: “Het zat allemaal heel dicht op en bij elkaar en dan is de kans op schade groot. Ik koos mijn eigen lijn, maar voor mij lieten gaten vallen en daarmee ging ik als vijfde de eerste ronde in. Na het passeren van Dillon Koster volgde nauwelijks een ronde later Allard Kalff en was het zaak om het gat met de beide koplopers (Jan Joris Verheul en Tim Coronel – red) verder te verkleinen. In de vijfde ronde zat ik in hun slipstream en juist toen ik een aanval wilde inzetten hield mijn auto er mee op. Zonder enige aankondiging was ik in een keer al mijn vermogen kwijt. Ik zette ‘m aan de kant en probeerde in overleg met de Ekris-mensen in de pits weer weg te komen. Echt lukken deed dat niet en daardoor stond mijn auto wat onhandig geparkeerd bij het uitkomen van de Audi S bocht. Iets waarvoor ik mij later zelfs nog even bij de sportcommissarissen moest verantwoorden. Het had verder geen gevolgen, maar er was ook geen resultaat”, aldus de teleurgestelde Huisman. Achteraf bleek een connectie in de regelunit voor de brandstofpomp de reden van de storing. Daarmee kreeg het beloftevolle weekend voor Ekris Autosport een pechvol eind.

Ekris Motorsport wordt dit jaar ondersteund door: Fortress Building Creativity, Man-Power Vero, Castrol, VDH Architekten BNA en Certina Watches.

Uitslag Samsung BMW 130i Cup Jubileumraces (1e race):
1. Bas Schothorst 10 ronden in 19.24.799; 2.Bertus Sanders op 0.198 ; 3. Luuk Glansdorp op 2.194; 4. Duncan Huisman op 3.306; 5. Tim Coronel op 3.405 en 6. Jan Joris Verheul op 5.706

Race 2:
1.Jan Joris Verheul 16 ronden in 31.21.608; 2. Allard Kalff op 14.375; 3. Tim Coronel op 15.704; 4. Bernhard van Oranje op 17.216; 5. Dillon Koster op 23.824.
Uitgevallen: Duncan Huisman

Stand in het kampioenschap na 6 races:
1. Bas Schothorst 46 punten; 2. Tim Coronel 39; 3. Jan Joris Verheul 29; 4. Bertus Sanders26; 5. Duncan Huisman 23 en 7. Ricardo van der Ende 12.

Volgende race: 6 juli Assen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS