Autosport NL • BMW 130i Cup

130i Cup: Schothorst pakt zege, Lammers elimineert Verheul

Uitgegeven door Paul Stoffer • 6 juli 2008 11:08

ASSEN Het kleine startveld van de BMW 130i Cup kende in de vroege zondagmiddag een spannende race. Bas Schothorst wist Duncan Huisman van de zege te houden, waardoor Huisman genoegen moest nemen met de tweede positie. Tim Coronel completeerde het podium.

het BMW 130i startveld

In de eerste ronde schoot Jan Lammers even van de baan en boorde zich bij zijn terugkeer op de baan in de bolide van Jan Joris Verheul. Lammers wist zijn bolide nog op een veilig plek te parkeren, terwijl een safety car situatie nodig was om de bolide van Verheul op te ruimen. Achter dit incident spinde Bernhard van Oranje, waarmee de prins Dillon Koster het gras in dwong.

Jan Joris Verheul gestrandt

Bij de herstart kwam voornamelijk Tim Coronel in de problemen. De McGregor-rijder kreeg meteen de hete adem van Bertus Sanders in zijn nek, maar Sanders kon niet voorbij aan zijn voorligger. Net op het moment dat tussen alle rijders in de kop van het veld een gaatje is ontstaan, ging Luuk Glansdorp wijd, waarop Coronel door kon schuiven naar de derde plaats en Sanders de vierde plaats pakte.

Halverwege de race waren leider in de wedstrijd Duncan Huisman en Bas Schothorst weggereden van de andere zeven BMW-coureurs. Huisman moest de koppositie echter al snel overhandigen aan zijn achterligger, nadat Huisman een foutje maakte in de Haarbocht. Een ronde later leek Schothorst dezelfde fout te maken, maar Duncan Huisman kon hiervan niet profiteren.

De nummers 1 & 2

In de laatste ronde van de eerste BMW-manche kon Huisman geen vuist meer maken tegen Bas Schothorst, waardoor de McGregor-rijder de zege pakte. Tim Coronel wist in de laatste ronde de aanstormende Bertus Sanders achter zich te houden, waardoor ook de tweede McGregor-rijder op het podium mocht komen. Luuk Glansdorp, die even op een podiumplaats af leek te stevenen, werd uiteindelijk vijfde.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS