Autosport NL • BMW 130i Cup

Dubbelpodium Duncan Huisman: "Flink punten gepakt en ingelopen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 augustus 2008 12:41

ZOLDER – Als onderdeel van het vermaarde RTL GP Masters of Formula 3-weekeinde, dat op de Belgische Omloop van Terlaemen in Zolder plaatsvond, reed de Samsung BMW 130i Cup een dubbele race. Ekris Motorsport verscheen aan de start met Duncan Huisman en Mickey Bertram. Eerstgenoemde startte de eerste race vanaf een tweede startplaats en eindigde na een strijd over tien ronden als derde. Mickey Bertram sloot zijn tijdtraining af met een zevende startplaats, om in die eerste race op eenzelfde plaats te eindigen. De tweede race kende een ‘vliegende‘ start en ging over zestien ronden. Voor Rotterdammer Huisman eindigde deze race met een strakke tweede plaats, terwijl zijn uit Aerdenhout afkomstige teamgenoot voortijdig uitviel met een aandrijfprobleem. Met nog vier races te gaan zijn er nog veertig punten in het kampioenschap te vergeven en is de strijd dus allerminst gestreden.

Duncan Huisman scpprt veel punten

Het weer speelde een belangrijke rol tijdens dit weekend in België. De strijd ging ook dit keer tussen de verschillende titelkandidaten, waaronder Ekris Motorsport-coureur Duncan Huisman. “De eerste kwalificatie ging redelijk, alhoewel ik ook wat probleempjes kende, waardoor de snelste tijd er net niet in zat. In de tweede kwalificatie was er al snel sprake van een gele vlag situatie, dus daarna nog een keer aangezet en lukte het een snelle tijd te halen. Maar net niet snel genoeg om ook van pole position te mogen vertrekken. Met een tweede plaats had ik zeker een goede uitgangspositie voor de eerste race, die onder natte weersomstandigheden verreden werd. Ik kwam redelijk weg en Bas Schothorst, die naast mij op pole stond, had ik direct te pakken en sloot als tweede achter Tim Coronel aan. Mijn set-up was niet helemaal afgestemd op de natte baan waardoor ik af en toe wat meer begon te glijden en viel terug naar de derde plaats. Midden in de race werd het droger en kon ik weer naar Tim toe rijden en reed zelfs een keer naast hem. Door de regen in de slotronden zat er niet meer in dan een derde plaats achter Bas en Tim”, aldus Huisman. De tweede race werd voorafgegaan door een slinger aan het Rad van Fortuin en daarmee werd bepaald dat de eerste zes rijders in omgekeerde volgorde zouden starten. “Voor mij maakte dat dus niet al teveel uit en bij de start kon ik profiteren van een foutje van Luuk Glansdorp die vanaf pole mocht vertrekken. Daarmee lag ik tweede achter Bertus Sanders, maar mijn olietemperatuur liep op en in het midden van de race bleef het gat hetzelfde. Tegen het einde van de race kon ik profiteren van een foutje die hij maakte en kwam weer dichterbij, maar net niet genoeg om hem echt onder druk te zetten of hem de overwinning af te nemen. Er zat niet meer in en op de finishlijn had hij net voldoende over. Al met al heb ik dit weekend dus flink wat punten gepakt en ben weer wat ingelopen. Voor de volgende race gaan we zeker weer testen en dan moet een eerste plaats er toch nog een keer inzitten. Als was het alleen maar om zelf ook eens aan het rad van fortuin te draaien”, verklaarde Duncan Huisman na afloop.

Voor Mickey Bertram leverde de training een zevende plaats op en hij verloor – ondanks het slechte weer - in de eerste race eigenlijk niets door keurig op de baan te blijven en dus ook als zevende te eindigen. Zeker op de momenten dat de baan droger werd deden zijn sectortijden niet onder voor die van zijn kopman Huisman. Omdat alleen de eerste zes profiteerden van de omgekeerde startvolgorde bracht dat voor Mickey bij de start van de tweede race geen verbetering. Hij startte vanaf een zevende plaats, maar viel spijtig genoeg voortijdig uit met een aandrijfprobleem.

Ekris Motorsport wordt dit jaar ondersteund door: Fortress Building Creativity, Vero Manpower, Certina Watches, DSP, Castrol, VDH Architekten BNA, Ekris, Bertram en Brood, McGregor, AV Lichtplanners en Lunchroom bij Bomans.

Uitslag Samsung BMW 130i Cup RTL-GP Masters weekend 2008 (1e race):
1. Bas Schothorst 10 ronden in 20.14.425; 2. Tim Coronel op 4.286; 3. Duncan Huisman op 5.301; 4. Jan Joris Verheul op 11.941 en 7. Mickey Bertram op 22.234.

Race 2:
1.Bertus Sanders 16 ronden; 2. Duncan Huisman op 0.666; 3. Tim Coronel op 6.478; 4. Jan Joris Verheul op 12.449 en 7. Mickey Bertram uitgevallen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS