Karting • GK4 Kartseries

René Lammers in een goede flow: derde podium op rij voor zoon Jan Lammers: "Hij motiveert mij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 maart 2019 11:40

GENK – Karter René Lammers heeft zijn draai gevonden in de Mini Parilla-klasse. Zoveel werd afgelopen weekeinde wel duidelijk tijdens de eerste ronde van het GK4-kampioenschap. De tienjarige zoon van oud-Formule 1-coureur Jan Lammers reed op het circuit van Genk naar de tweede plaats in het dagklassement. Dat betekende opnieuw een podiumplaats voor het karttalent uit Zandvoort nadat hij een week eerder al met zijn zwart-wit geblokte kart de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap in het Belgische Mariembourg had gewonnen.

René Lammers podium

“Het gaat niet allemaal vanzelf. Ik moet er hard voor werken”, relativeerde René zijn topprestaties van de laatste twee weken. “Al had ik wel verwacht dat ik het podium zou halen. Het liefste had ik natuurlijk gewonnen, maar ik ben wel tevreden.”

De verklaring van zijn uitstekende vorm ligt voor een deel in de internationale races in Italië die hij reed. “Die hebben me een heel fijn gevoel gegeven. Ik heb daar veel ervaring opgedaan en veel geleerd. Als je daar één foutje maakt, val je zo tien plekken terug. Ik denk wel dat ik redelijk makkelijk dingen oppak, maar het kan altijd beter. Gelukkig geeft papa me veel tips. Hij heeft heel veel ervaring. En sommige dingen leer ik ook van het PdB-team, want papa heeft niet gekart.”

In Genk ging het in beide races tussen René en Dylan Visser. Het was zeker in de eerste race close maar René moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn concurrent. Vader Jan had het met een glimlach aangezien. “Tijdens de eerste training op een droge baan ging het lekker dit weekend”, zei hij. “Als je zijn tijden vergelijkt met die hij hier vorig jaar maakt, dan heeft hij echt stappen gemaakt. Op een natte baan hadden we de kart niet zo voor elkaar als we wilden. We zaten er wel dichtbij, maar het was net niet goed genoeg. Dylan heeft gewoon heel goed gereden.”

René Lammers met het zwart-wit geblokte kartje a la de Le Mans-auto van vader Jan Lammers

Uiteindelijk kon Lammers senior toch een aangename conclusie trekken: “René is wel een klap beter dan vorig jaar. Zo motiveert hij me ook om te doen wat we doen. En hij laat zijn koppie niet snel hangen. Tenminste, dat heb ik nog niet gezien. Gek genoeg baal ik nu van de tweede plaats. Dat geeft wel aan dat hij goed bezig is. Hij zal wel nog grote stappen moeten zetten, wil hij ook internationaal vooraan kunnen rijden.”

"We kwamen na het weekend erachter dat het kartje van René krom was", laat Jan Lammers nog weten. "In de droge training had ie een klapper gemaakt. Daar was iemand over hem heen gereden. We zijn hier tijdens het weekend niet achter gekomen mede vanwege het bizarre weer met veel regen en storm."

Renés volgende race is de eerste ronde van de IAME X30 Benelux Series. Die wordt gehouden op het circuit van Mariembourg. Het circuit nota bene waar hij ruim een week geleden zijn eerste overwinning boekte. “In het Benelux-kampioenschap ligt het niveau echt hoog, dus het wordt wel moeilijk. Maar natuurlijk ga ik proberen daar te winnen!”, aldus Lammers junior.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS