Formule 1

Red Bull huiverig om Carlos Sainz aan te nemen door bemoeizucht van 'ouwe Sainz'

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 april 2024 14:02

Carlos Sainz won de Grote Prijs van Australië in Melbourne en rijdt een uitstekend seizoen voor het team van Ferrari. Toch rijdt hij volgend jaar niet meer in de Italiaanse kleuren, maar heeft hij nog geen duidelijkheid voor volgend seizoen. Sainz wordt in verband gebracht met een stoeltje bij het team van Red Bull Racing, maar zou ook kans maken op een plekje bij Mercedes. Christijan Albers snapt dat de topteams terughoudend zijn, maar dit heeft meer met Sainz Sr. te maken.

Carlos Sainz Christijan Albers

Sainz wordt in verband gebracht met stoeltjes van Red Bull, Mercedes en zelfs het fabrieksteam van Audi. Toch beseft de drievoudig Grand Prix-winnaar zich dat Audi waarschijnlijk niet in hun eerste seizoen voor overwinningen kan vechten. Hij zou dan hoe dan ook een overbruggingsseizoen hebben bij Sauber in 2025 en daar gaat hij hoe dan ook geen races winnen.

Bij Red Bull zou hij naar alle waarschijnlijkheid naast Max Verstappen komen rijden, hetzelfde beproefde duo als in 2015 bij Toro Rosso. Toch werden ze bij het Italiaanse team gillend gek door de bemoeizuchtige houding van ‘ouwe Sainz’. “Er is maar een kleine kans bij Red Bull’, wordt Albers geciteerd door Gpblog. “Ze zijn samen begonnen bij Toro Rosso. Dat ging niet heel soepel. Met alle respect, je wil die ouwe Sainz niet hebben rondlopen bij Red Bull.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS